Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

MHP Balıkesir İl Başkanı Duran Arınçı kınadı

MHP Balıkesir İl Başkanı Duran Arınçı kınadı

MHP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran, Sayın Bülent Arınçı Ben de Olsaydım Dağa Çıkardım sözlerinden dolayı şiddetle kınıyorum.dedi.

MHP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran, ``Sayın Bülent Arınç`ı `Ben de Olsaydım Dağa Çıkardım` sözlerinden dolayı şiddetle kınıyorum.``dedi.
Başkan Duran, ``Biz Sayın Bülent Arınç`ın herhangi bir gün bir şehit ailesi, bir gazi, terörle mücadele eden polis veya asker için empati duygularını kamuoyuyla paylaştığını görmedik. Belki, şehit ailesi, gazi, terörle mücadele eden polis veya asker için de empati yapıyordur; ancak öyleyse bile bu duygularını kamuoyuyla paylaşmaya değer bulmadığı açıktır. Sayın Bülent Arınç alışkanlık haline getirdiği üzere yine empati yaptı. Ama, ne hikmetse empati duygularında hep bölücü, yıkıcı, millet-devlet düşmanı terör yandaşları lehine sonuçlar çıkıyor.``
``T.B.M.M.`nin Başkanlığını yapmış olan Bülent Arınç, Başbakan yardımcısı ve devlet bakanıdır. Barış ve Demokrasi partisinin politikacısı gibi konuşamaz. Ne demek ben de olsaydım dağa çıkardım. Bu beyan bölücü terör örgütüne yüz vermek, arka çıkmak anlamına gelmez mi? Bu ülkede PKK`lıların hak ve hukukunu korumak ne yazık ki artık moda haline getirilmiştir. Kaldı ki Sayın ARINÇ bir hukukçudur; hukuksuzluğa karşı bile olsa dağı adres göstermek ne kadar doğru olabilir. Hukuk devletinde dağa çıkmak diye bir kavramın olmadığını kendisi bilmiyor mu? Sayın Arınç`ın kullandığı dil bence BDP`de siyaset yapmaya hazırlananların kullandığı bir dildir. O sözü edilen devirlerde on binlerce ülkücü o işkence tezgâhlarından geçti. Onların hiçbiri dağa çıkmadığı gibi Sayın Arınç`ın ülkücülerle ilgili bir empati duygusu olup olmadığını kamuoyumuz öğrenemedi. Bu yaklaşım yanlış bir yaklaşımdır. Devlet adamları ağzından çıkan sözün nereye varacağını bilmelidir. Devlet görevi yapan insanların teröristlere empati duygusu beslemek gibi ne insani, ne de ahlaki bir görevi vardır. Tam aksine bu insanlık dışı bir siyaset olmuş olur. Çünkü terörizm, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur.
Sayın Bülent Arınç emekli olacak olmanın getirdiği kızgınlıkla bunları yapıyorsa, önce o devlet görevinden istifa etmelidir. Hiç kimse hem o koltuklarda oturup hem de o boşboğazlıkları yapamaz.``


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli