Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

MHP, Balıkesir Büyükşehir adayını açıkladı

MHP, Balıkesir Büyükşehir adayını açıkladı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevkat Çetin, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayının, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok olacağını söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir`de teşkilat yapılanmasıyla ilgili incelemelerde bulundu. 
Balıkesir Belediyesini ziyaret eden Şevkat Çetin, Belediye Başkanı İsmail Ok`u makamında ziyaret etti. 
Başkan Ok`un çiçek takdim ettiği Şevkat Çetin, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan`ın yurt dışından dönüşünde MHP Genel Başkanı Bahçeli`nin iktidar ortağı olduğu dönemdeki harcamaların araştırılmasıyla ilgili komisyon kurulacağı yönündeki açıklamalarına karşı bir değerlendirmede bulundu.
Şevkat Çetin, "Sanıyorum bu konuyla ilgili Sayın Genel Başkanımız geçtiğimiz grup toplantısında Sayın Başbakanımıza çağrıda bulunmuştu; Hükümetsiniz, mecliste çoğunluktasınız. Elinizde ne kadar bilgi ve belge var ise komisyon mu kuracaksınız, yargıya mı başvuracaksınız, hepsini hemen yapın çağrısı üzerine Başbakan bu açıklamayı yapmak durumunda kaldı. MHP`nin yetkili ve sorumlu olduğu dönemde hesabını veremeyeceği hiç bir icraatı yoktur. 11 yıldır ülkede hem meclis çoğunluğu, hem devletin icra kurumlarının amir konumunda olan bir hükümet var. Var ise 11 yıldır niçin bekledi? Yok ise siyaseten milletin uyanışını gördü, Türk milletinin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğünü korumakta kararlı olduğunu yüksek sesle seslenişini duyduktan sonra bu seslenişin canlanmasında en büyük aktör olan MHP`nin Türk milleti nezdinde kabul görmesi ve mevcut hükümetin paniklemesi, yanlışlarının milletimiz tarafından görülmesi neticesinde başta Sayın Başbakan olmak üzere kabinenin diğer üyeleri ve diğer yetkililer peş peşe ipe sapa gelmez açıklamalar yapmaya başladılar. Türk siyasetinde bunlar geçmişte de yaşanmıştır. Milletimizin güveninin kaybeden, yaptığı hizmetlerle milletimizi ikna etmekte güçlük çeken geçmiş iktidarlar gibi bu iktidar da artık tehditle, işadamını maliye tehdidiyle, siyasileri geçmişteki bir takım imalarla, toplumun diğer kesimini de bana oy vermezseniz başınıza neler gelir sorusunu zihinlere yerleştirmekle iktidarını sürdürmeye çalışıyor. Başbakanın bu açıklamasının da o çerçevede değerlendirilmesi gerekir" diye konuştu.
Çetin, Balıkesir Büyükşehir adayını 11 ay öncesinden açıkladı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevkat Çetin, 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Balıkesir`deki Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının mevcut Belediye Başkanı İsmail Ok olduğunu açıkladı.
Çetin, il ve merkez ilçe teşkilatlarındaki istişare ve incelemelerinden sonra belediye ziyareti ile sonlanan programının ardından Balıkesir`den ayrıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli