Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

MHP Altıeylül İlçe Başkanından 18 Mart mesajı

MHP Altıeylül İlçe Başkanından 18 Mart mesajı

MHP Balıkesir Altıeylül İlçe Başkanı İsmail Sönmez, 18 Mart Çanakkale Savaşının yıldönümünde yaptığı açıklamayla, İngiliz Deniz Kuvvetleri Lordu Winston Churchill' in Londra'daki savaş kabinesi toplantısında yaptığı konuşmayı hatırlattı.

MHP Balıkesir Altıeylül İlçe Başkanı İsmail Sönmez, 18 Mart Çanakkale Savaşının yıldönümünde yaptığı açıklamayla, İngiliz Deniz Kuvvetleri Lordu Winston Churchill’ in Londra’daki savaş kabinesi toplantısında yaptığı konuşmayı hatırlattı.
Sönmez, İngiliz Deniz Kuvvetleri Lordu Winston Churchill’ in Londra’daki savaş kabinesi toplantısında yaptığı konuşmasında, Çanakkale’ye yapılacak seferi, İkinci bir Truva Savaşına benzettiğini ve eski Yunan medeniyet ve kültürünün tek temsilcisi olarak da İngiltere’yi gördüğünü söylediğini belirtti.
Sönmez, Churchiil’in aynı konuşmanın devamında İngiltere’nin Barbar Türkleri Anadolu’dan atacağını, hatta Orta Asya’ya kadar süreceğini ifade ettiğini açıkladı.
Sönmez, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bugünlerde de ne yazık ki, 251 bin kahramanın şehit olduğu Çanakkale destanını unutturmak ve Türkiye üzerinde çeşitli oyunlar oynamak isteyenler vardır. Ancak bunların Eski İngiliz Deniz Kuvvetleri Lordu Winston Churchill’ den ders almaları gerekmektedir. Çünkü İstanbul’u ve Boğazları ele geçirmenin, Türkleri Anadolu’dan atmanın, Orta Asya’ya kadarda sürmenin mümkün olmadığını o zat çok iyi anlamıştı. Gelibolu’ya asker çıkararak Türk gücünü yok etmek ve boğazı denetim almak isteyen İngiliz, Fransız, Avustralya ve Yeni Zelanda askerleriyle, bizim kahramanlarımızın savaş nedenleri birbirlerinden farklıydı. Allah, Vatan, Bayrak, Millet sevgisi için çarpışanların galip gelmesi kaçınılmazdı. Zaten, sömürgeci zihniyetin bozguna uğratılması da bu nedenle olmuştur. Çanakkale Savaşı emperyalist güçlerin Anadolu topraklarını paylaşmak ve milletimizi köleleştirmek amaçlı yaptıkları teşebbüslerin en önemlilerindendir. Dünyanın en gelişmiş ve en büyük donanmasıyla bütün güçleriyle saldıran emperyalistler, dünya tarihinin şahit olduğu en büyük tokadı, Türk Mehmetçiğinden, Çanakkale de yemiştir. 18 Mart tarihi Mehmetçik tarafından ezilen ve sömürülen bütün dünya ülkelerine bir hediye adeta bir hayat ışığı olmuştur. Fakat, bugünde hala, Türk Milletinin iyi niyetini, gücünü ve inancını daha idrak edememiş bazı dünya milletlerinin ve aramızda dolaşan işbirlikçi vatan hainlerinin Çanakkale’den öğreneceği çok şey vardır. Atalarının Çanakkale’de, savaşla yapamadıklarını bazı vakıflar ve dernekler adı altında, paralar ve gülücükler dağıtarak masa başında yapmak isteyenleri bir kere daha uyarıyoruz, girdikleri bu yanlış yoldan dönmezlerse, ataları gibi tekrar rezil ve perişan olacaklardır. Çanakkale Destanı’nı yazan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahramanlarımızın her birini rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Türk Milleti onları hiç unutmayacaktır.”



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false