Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MHP adayı AKÇAY: Size ceza kesenlerden biz hesap soracağız

MHP adayı AKÇAY: Size ceza kesenlerden biz hesap soracağız

Seçim çalışmalarını Gönenle devam eden MHP Balıkesir milletvekili adayı Av. Ruşen Aşkın AKÇAYı Gönen halkı adeta kurtarıcı gibi görerek bağrına basıyor.

Seçim çalışmalarını Gönen`le devam eden MHP Balıkesir milletvekili adayı Av. Ruşen Aşkın  AKÇAY`ı Gönen halkı adeta kurtarıcı gibi görerek bağrına basıyor. Hafta içinde Gönen sanayi sitesi ve bazı köyleri ziyaret eden Akçay, seçmenler tarafından çok sıcak ilgi ile karşılandı. Gönen sanayi esnafını ziyareti sırasında esnaf vatandaşlar adeta feryat ettiler. İşlerinin tamamen durduğunu, evlerine ekmek parası götürmekte zorlandıklarını, ağır vergi yükü yüzünden vergi dairelerine, BAĞ-KUR ve SSK`ya aşırı borçlandıklarını, bankalardan devamlı kredi çekerek ayakta durmaya çalıştıklarını şikayet edip, seçimde AKP`ye ciddi bir ders vereceklerini söylediler.
Sanayi esnafının sorunlarını dinledikten sonra, cevap vermek üzere söz alan MHP milletvekili adayı R.Aşkın Akçay, değerli kardeşlerim sabredin az kaldı. MHP sizin sesinizi duyuyor.12 Haziran`da siz de MHP`nin çağrısına bir ses verin ve AKP`yi hep birlikte sandığa gömelim şeklinde konuştu.
MHP iktidarında, vergi oranları yeniden düzenlenerek aşağıya çekilecek,emekli olduğu halde esnaflık yapan vatandaşlardan alınan Sosyal Güvenlik Destek Primi tamamen kaldırılacak, esnaf vatandaşların özel harcamaları vergi matrahından düşülecek, KOBİ`ler KOSGEB kaynaklarından faizsiz olarak yararlanacak, genel KDV oranları kademeli olarak aşağıya çekilecek, asgari ücret net 825 TL olacak, asgari ücretten vergi alınmayacak, bankalardan alınmış olan kredilerin faizleri kesinlikle artırılmayacak şeklinde konuşmasını sürdüren Akçay, "Amacımız, esnafımızı rahatlatmak, ama özellikle de sanatkarımızı üretime teşvik ederek daha fazla kazanmasını sağlamaktır" dedi.
Daha sonra bazı köy ziyaretlerinde bulunmak için yola çıkan Akçay,  Gönen`e sadece 23 km. mesafede bulunan Fındıklı köyüne yaklaşık bir saatte ulaşabildi. Fındıklı`ya ulaştığında yolların neden bu kadar bozuk olduğunu soran Aşkın Akçay`a  köylüler: "AKP Köyümüze ceza kesti. Son seçimlerde Köyümüzde hep MHP birinci parti çıkıyor. Bu yüzden cezalandırıldık. Ne zaman AKP`ye oy verirseniz yolunuz ancak o zaman yapılacak dediler. Ama biz yine inadına MHP diyeceğiz. 12 Haziran seçimlerinde sandıkta biz de AKP`ye ceza keseceğiz" dediler. Anlatılanlar karşısında şaşkınlığa uğrayan Akçay burada daha sert konuştu: "Bu anlayış ve zihniyeti kınıyorum. Bizden olmayanların hiçbir şeye hakkı yoktur anlayışıyla hizmet ayrımı yapan AKP iyice şımarmış ve küstahlaşmıştır. Ne demek bize oy verirseniz hizmet alırsınız. Bu milletin vergilerinden oluşan kaynakların adalet ve hakkaniyetle dağıtılması gerekir. Bizim için Hakkari`de aynı, Edirne`de aynıdır. Milletin vekaleti olan iktidar gücünü, milletin bir kısmını kayırıp bir kısmının hakkını gasp ederek kullanırsanız  bunun hesabını önce Allah`a veremezsiniz.Biz bu zihniyeti Allah`a havale ediyoruz. Ama bunun öncesinde, önümüzde seçimler var. Biz sizin yanınızdayız. Her zaman sizinle olacağız. Bu beraberliğimizi 12 Haziran seçimlerinde de devam ettirirsek sandıktan MHP iktidarı çıkar ve biz bu şımarık AKP`den sizin adınıza gereken hesabı sorarız" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli