Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MHP Milletvekili Ok´tan dört Bakana soru yağmuru

MHP Milletvekili Ok´tan dört Bakana soru yağmuru

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Albayrak Turizm Seyahat A.Ş tarafından Altıeylül ilçesi Paşaköy Mahallesi Dumanca mevkisinde,

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Albayrak Turizm Seyahat A.Ş tarafından Altıeylül ilçesi Paşaköy Mahallesi Dumanca mevkisinde, eski SEKA Kağıt Fabrikası alanına yapılması planlanan kağıt üretim için enerji santrali projesi nedeniyle Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik´i soru yağmuruna tuttu.
Balıkesir´in çevreci enerji yönünden çok zengin olmasına rağmen şirket karlılığını arttırmak için Albayraklar kağıt fabrikasında kömür yakılarak enerji elde edilmesine değinen MHP Milletvekili Ok, şirketin daha fazla kar elde etmesi insan sağlığından daha mı önemlidir´´ dedi.
Sorusunu Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak´a yönelten Ok, Albayrak Turizm Seyahat A.Ş nin sahipleri ile akrabalık ve ticari ilişkisinin olup olmadığını sordu.
Balıkesir´de Albayraklar kağıt fabrikasında kurulan kömür ile enerji üretecek tesiste günde 500 ton kömür kullanılacağı iddiaları için ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı´ya çevreye geri dönüşü olmayacak zararlar veren bu tesisin açılmasına neden göz yumulduğunu sordu.
Yapılacak olan santralin, tarım ve hayvancılıkta ülkemizin en önde gelen şehirlerinden olan Balıkesir´in verimli tarım arazilerine, içme suyu havzalarına ve üniversite yerleşkesinin bulunduğu bölgeye vereceği zararlara değinen Ok, ?Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu duruma sessiz kalmasını da manidar bir durum´´ olarak nitelendirdi.
Bu meselenin sonuna kadar peşini bırakmayacaklarını dile getiren Ok, Albayrak şirketinin daha fazla kar elde etmesini halkımızın sağlığından ve arazilerinden daha önemli olmadığını söyledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli