Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

MHP Milletvekili İsmail Ok´un önergesi AKP engeline takıldı

MHP Milletvekili İsmail Ok´un önergesi AKP engeline takıldı

TBMM Genel Kurulu´nda, MHP Grubu adına Balıkesir Milletvekili İsmail Ok´un kişisel verilerin çalındığı ile ilgili iddiaların araştırılmasına yönelik Meclis araştırması açılması önerisi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu´nda, MHP Grubu adına Balıkesir Milletvekili İsmail Ok´un kişisel verilerin çalındığı ile ilgili iddiaların araştırılmasına yönelik Meclis araştırması açılması önerisi kabul edilmedi.
TBMM Genel Kurulu´nda, MHP´nin 50 milyon vatandaşın kişisel verilerinin çalınmasıyla ilgili, Meclis araştırması açılması önerisi kabul edilmedi.
TBMM Danışma Kurulu´nda uzlaşma sağlanamaması üzerine MHP önerisini Genel Kurul´a taşıdı.
MHP Grup önerisini hazırlayan Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, kişisel verilerin korunmasıyla ilgili yasanın kısa süre önce Meclis´te kabul edildiğini anımsatarak, 50 milyon Türk vatandaşının kişisel verisinin çalınmasına ilişkin skandalın tek sorumlusunun iktidar olduğunu savundu.
Başbakan ve Cumhurbaşkanı da dahil 50 milyon kişinin kimlik bilgileri ve adreslerinin sergilendiğini belirten Ok, "İnternet adresinde paylaşılan dosya uzantı isminde ?´MERSİS´´ ifadesinin geçmesi, kimlik bilgilerinin Merkezi Nüfus İdare Sistemi´nden alındığını ortaya koymaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu gibi önemli kamu kuruluşlarının geçmişte bazı belgeleri ve bilgileri internet ortamına sızmış ve yayınlanmış olsa da, yaşananlardan ders çıkarmayan iktidar partisi 50 milyon vatandaşının kişisel bilgileri çaldırmış ve bunun bir internet sitesinden paylaşılmasını engelleyememiştir. Vatandaşla-rımızın kişisel bilgilerinin internet´te yayılmış olması, kamu kurum ve kuruluşlarının veri güvenliği konusunda yetersizliğini gözler önüne sermektedir. Bu nedenle 50 milyona yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kişisel bilgilerinin çalınmasının nasıl yapıldığının araştırılması ve bu tip olayların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması için Meclis Araştırma Komisyonunun kurulmasının uygun olacağını belirtir, yüce meclisi saygılarımla selamlarım.´´ dedi.
Öneri aleyhinde konuşan AKP Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, verilerin YSK sisteminden sızmadığının açıklandığını hatırlatarak, siyasi partilerin konu üzerinde daha hassas durmalarının önemli olduğunu vurguladı.
Bakanlığın konuyla ilgili doyurucu açıklama yaptığını ve yasal çalışma başlattığını aktaran Çavuşoğlu, "Ortada bir vaka var, kişisel veriler bir şekilde kötü niyetli insanların eline geçmiştir. Soruşturma başlatılmıştır. Şu, bu parti demeyeceğiz." ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından, MHP´nin grup önerisi kabul edilmedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli