Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

MHP Milletvekili İsmail Ok: ?Şehit aileleri ev sahibi yapılmalıdır?

MHP Milletvekili İsmail Ok: ?Şehit aileleri ev sahibi yapılmalıdır?

Milliyetçi Hareket Partisi, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunun da Değişiklik Yapılarak şehit ailelerinin Toplu Konut İdaresi tarafında ev sahibi yapılmaları için TBMM´ye kanun teklifi sundu.

Birçoğu sıvasız, kerpiç evlerden çıkan şehitlerin ailelerine ücretsiz Toplu Konut İdaresi tarafından ev verilmesi için Milliyetçi Hareket Partisi harekete geçti.
Toplu Konut İdaresi tarafından şehit ailelerine ev verilmesini ön gören kanun teklifini MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok verdi.
?Bu vatan için canını, kanını veren şehitlerimizin ailelerine bir değil bin ev feda olsun. Şehitlerimizin ailelerine ev verilmeli ve Türkiye emanetlerine sahip çıkmalı? diye konuşan MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok konu hakkında ?Çocuklarımızın geleceği için şehit olan güvenlik güçlerimizin ve kamu çalışanlarımızın aileleri, hayatlarını devam ettirmek için çok zorlu şartlarla altında mücadeleler vermektedir. Şehit ailelerinin ekonomik yapıları incelendiğinde, neredeyse tamamının çocuklarının okul çağında bulunduğu, kendilerine ait bir evlerinin de olmadığı ortaya çıkmaktadır.´´ şeklinde konuştu.
3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunun da şehit ailelerine 10 yıl kira yapılır maddesinin yerine ev verilmesinin daha faydalı olduğunu belirten Milletvekili Ok, ?yapılacak hiçbir politika şehit ailelerimizin acılarını dindirmez´´ dedi.
Ok, ?Şehitlerimizin geride bıraktığı eş ve çocuklarının kayıpları elbette ki maddi yardımlarla doldurulamaz, acıları yapılacak politika ile dindirilemez. Ancak şehit ailelerine yapılan 10 yıl süreli kira bedellerinin karşılanmasını sağlayan yardım uygulamasının yapılacak bu düzenleme ile Toplu Konut İdaresi tarafından verilecek bir ev şekline dönüştürülmesi daha anlamlı olacaktır. Vatan için canını vermiş bu insanların geride bıraktıkları bizim için kutsaldır. Onlar için ne yapılsa azdır. Yapılan hiçbir şey şehitlerimizi geri getirmez ama geride kalanların acılarını bir nebze dindirmek için hiçbir prosedüre tabi tutulmadan her şehit ailesine birer daire verilmeli.? diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu