Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

MHP Milletvekili İsmail Ok:

MHP Milletvekili İsmail Ok:

Yardımcı Hizmetler sınıfı memurlarına ek gösterge talebinde bulundu

MHP milletvekilinden ?Yardımcı Hizmetler? sınıfında çalışan Devlet memurları için kanun teklifi geldi.
MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, devlet dairelerinde çalışan 657 sayılı Devlet Kanunu´nda geçen ?Yardımcı Hizmetler? sınıfı çalışanlarının sorunlarını bitirecek ilk adımı attı.
MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok´un meclis başkanlığına sunduğu kanun teklifinde ?Yardımcı Hizmetler? sınıfı çalışanlarına ek gösterge ve eğitim ödeneği almaları öngörülmekte.
Ok´un meclise sunduğu kanun teklifinde ?Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı kadrolarında görevli olanlar ile bu kadrolarda bulunmamalarına rağmen örgün eğitim kurumlarında çalışanlara (hizmetli, aşçı, şoför, teknisyen, veri hazırlama ve kontrol işletmeni ile şefler dahil ) her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere, öğretim yılının başladığı ay içinde Milli Eğitim Bakanı tarafından belirlenecek tarihte ve Bakanlar Kurulunca belirlenecek miktarda, öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenir´´ ibaresi yer alıyor.
Devlet Memurları Kanununa tabi olup ek göstergeden yararlanmayan tek hizmet sınıfı olan Yardımcı Hizmetler Sınıfı için de ek gösterge belirlenmesini amaçlayan kanun teklifi YHS çalışanlarında büyük bir mutluluk yarattı.
?Yardımcı Hizmetler? sınıfına ek gösterge verilmesi gerektiğinin altını çizen Ok ?Ek göstergelerin belirlendiği tarihten bu yana, YHS personeli bakımından eşit olmayan bir düzenlemenin mevcut olduğunu, tüm hizmet sınıfları için öngörülen düzenlemenin sadece YHS için öngörülmemesinin gerekçesi her ne olursa olsun, eşitlik ilkelerine uygun olmayacaktır. Bu nedenle 657 Sayılı DMK´nda yapılacak olan bu düzenleme ile büyük bir adaletsizlik ortadan kalkmış olacaktır´´ ifadelerine yer verdi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Milletvekili İsmail
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false