Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

MHP İlçe Başkanı Yurttaş, Bandırma gündemini değerlendirdi

MHP İlçe Başkanı Yurttaş, Bandırma gündemini değerlendirdi

MHP Bandırma İlçe Başkanı Bakkal Yurttaş, düzenlediği basın toplantısında Bandırma ile ilgili gündemdeki konuları gazetecilerle paylaştı.

MHP Bandırma İlçe Başkanı Bakkal Yurttaş, düzenlediği basın toplantısında Bandırma ile ilgili gündemdeki konuları gazetecilerle paylaştı.
MHP İlçe Başkanı Bakkal Yurttaş´ın basın toplantısında Belediye Meclis üyeleri Harun Algül, Erol Çakır ile partisinin yöneticileri yer aldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan MHP İlçe Başkanı Yurttaş, Bandırma Belediyesi´nin İnönü Caddesi´nde uyguladığı çalışmalar hakkında görüşlerini açıkladı.
Konuşmasına, ?Bandırma Belediyesi´nin yapmış olduğu bir önceki dönemde bir İnönü Caddesi´nde bir düzenleme vardı.? Sözleriyle başlayan Yurttaş, ?Yaya geçidinin düzenlemesi şeklinde planlandı, uygulandı. Fakat 31 Mart 2019´da seçilen yeni belediye başkanı ve yönetim bu uygulamayı farklı bir şekle getirdi. Farklı şekle getirdi derken, bir önceki uygulamanın hemen hemen aynısını yapmaya çalıştı. Fakat Kaşif Acar Caddesi´nin oraya tekrar bir ışıklandırma yaparak, çok anlaşılmaz bir şekilde bir karmaşaya neden oldu. Öncelikle bunu gündeme getirmek istedik ki, yaklaşık 15 metre ilerisinde İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne varmadan önce tekrar bir yaya geçidi var. Işıkların 10 metre arasında tekrar bir ışıklandırma yapılarak bu karmaşa biraz daha aşılmaz hale geldi.? dedi.
Yurttaş sonra söz alan Bandırma Belediye Meclis Üyesi Harun Algül ise yeni uygulamalarla ilgili şunları aktardı: ?Yapılan çalışmayla ilgili bir toplantı yapılmadı. Bu tür konularda özellikle şehrin ana arterlerinde yapılacak düzenlemelerde grafik ve çizim olarak belediye meclisine gelmesini, bunların üzerinde tartışılmasını ondan sonra uygulamaya geçilmesini doğru buluyoruz. Burada aslından yaya sayımlarının yapılarak, buranın dört şeritte mi üç şeritte mi kalacağı, mecliste konuşulması hatta esnaftan da görüş alınması lazımdı. Hatta bununla ilgili komisyonlar kurulması lazımdı.? diye konuştu.
Algül, belediyenin satışlarla ilgili de Gayri Menkul Yönetim Planı hazırlaması önerisinde bulundu.
Harun Algün´den sonra yine söz alan MHP İlçe Başkanı Bakkal, geçtiğimiz ay içersinde Bandırma´da ilköğretim okullarının düzenlemiş olduğu okul aile birliklerinin organize ettiği, aynı gün üç okulun aile birliklerinin düzenlemiş olduğu bir çay programında enteresan bir hadise yaşandığına değindi.
?Bandırma Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya Ortaokulu okul aile birliğinin düzenlediği çay programında bir dansöz programa çıkıyor. Aynı günde o dansöz iki programda daha sahne alıyor. Fakat ne hikmetse, sadece Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya Ortaokulu Müdürü ve idarecileri hakkında soruşturma başlatılıyor.? Diye konuşan Bakkal, ?Bu gibi programları düzenleyen okul aile birlikleridir bu etkinlikler Bandırma´da ilk defa olmuyor ki. Ve aynı gün 3 okulun aile birliği de bayanlara yönelik düzenlenen çay programlarında bir dansöz programa dahil oluyor. Bu okullara işlem yapılmıyor, idari soruşturma açılmıyor. Sadece bir okul hakkında soruşturma açılıyor. Burada da bir çarpıklık var. Sizler aracılığı ile bunu da kamuoyuna duyurmak istiyorum.? dedi.
23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ile ilgili yapılan çalışmaları da gazetecilere aktaran Yurttaş Bakkal, ?Bizlerde elimizden geldiği kadar birebir ulaşabildiğimiz İstanbul´daki seçmenlere Cumhur İttfakı adayı Yıldırım´a destek verilmesi konusunda telkinlerde bulunuyoruz ve destek istiyoruz.? dedi.
Son günlerde MHP´den istifaların yoğunlaştığı yönünde çıkan haberleri de yalanlayan Bakkal, ?MHP´den istifa eden beyanı söyleyen şahısların MHP Bandırma İlçe Başkanlığı´na şu ana kadar teslim etmiş oldukları bir istifa dilekçesi yoktur.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber: Ahmet Pesen



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı