Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

MHP Balıkesir milletvekili Ok´tan bakım evleri için soru önergesi

MHP Balıkesir milletvekili Ok´tan  bakım evleri için soru önergesi

MHP Balıkesir milletvekili İsmail Ok, Balıkesir yerel basınında 10.12.2015 tarihinde yer alan haberde Balıkesir Büyükşehir Belediyesine ait Ece Amca ve Firdevs Saraçoğlu yaşlı bakım evlerin de değerli büyüklerimizin yemek teminlerinin aşevinden karşılandı


Konu hakkında konuşan Ok ?´Bu iddialar bizleri derinden yaralamıştır. Yaşlılarımıza verilen hizmeti lütuf olarak görev yetkililerin bu gafletten uyanıp bu durumun kültürel değerleri ile yaşayan Necip Türk Milletinin asli görevi olduğunu unutmamalıdırlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yasalarında Huzurevi ile Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Yönetmeliği vardır. Bu yönetmeliğe göre kurumda diyet programlarını bir diyetisyenin yapması ya da bunun sorumlu hekim tarafında hazırlanması gerekmektedir. İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalıdır´´ dedi. Konu hakkında sorularını İç İşleri Bakanı Efkan Ala´ya yönelten Ok, bu konunun takipçisi olacağız dedi.
Milletvekili Ok tarafından, İç İşleri Bakanlığı Efkan Ala´ya yöneltilen sorular;
1- İddialar doğru mudur?
2- İddialar doğru ise Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğünce ihale edilen bakım hizmeti alımında uygulanacak teknik şartnamenin 4. Maddesinin a bendinde yaşlılara; 3 ana öğün, 2 ara öğün yemek verilmesi ve diyetlerine uygun beslenme programının uygulanmasının sağlanması şartının ihlali ile ilgili bir soruşturma başlatılmış mıdır?
3-Ülkemizde belediyeler bünyesinde kaç adet yaşlı bakımevi vardır? Bunların kaçı Balıkesir Büyükşehir Belediyesindeki gibi yemek ihtiyaçlarını dışarıdan karşılamaktadır? Belediyelere ait yaşlı bakımevi ve huzurevlerinin kaçında değerli yaşlılarımızın yemek ihtiyaçları sağlık durumları göz ardı edilip bir diyet programı uygulanmadan karşılanmaktadır?
4-Diyet programı uygulanmaksızın tüm öğünlerde aynı menünün çıkmasını doğru buluyor musunuz?

Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli