Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

MHK eski başkanı Mustafa Çulcu:

MHK eski başkanı Mustafa Çulcu:

?Yusuf Namoğlu yönetimi başarısız?

Bandırma´daki spor paneline katılan Merkez Hakem Kurulu (MHK) eski başkanı Mustafa Çulcu, hâlen görevde bulunan Yusuf Namoğlu´nun başkanlığındaki MHK´yı başarısız bulduğunu belirtti.
Namoğlu yönetiminin, hâlen hakem klasmanları ve maç atamalarını ahbap-çavuş ilişkileri içinde yürüttüğünü öne süren Çulcu, şu değerlendirmede bulundu:
?Namoğlu, son 10 yılda üçüncü kez göreve geldi. Şu anda da üç yıldır görev başında. Eski dönemlerde FİFA kokardı taşıyacak hakemler, liyakate göre belirlenirdi. Şimdi, bu kokardı verirlerken, ?Nasılsa olur´ anlayışı içinde hareket ediliyor. Ligin daha ilk 5 haftası içindeyken, Trabzonspor-Galatasaray ve Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerini Fırat Aydınus yönetti. Fırat´ın hakemliğine bir diyeceğim yok ama beş hafta içinde, iki derbinin de Fırat Aydınus tarafından yönetilmesi MHK´nin, alternatif hakeminin bulunmadı-ğını göstermektedir. MHK, ahbap-çavuş ilişkileriyle hakem klasmanlarını belirleyip maçlara hakem atarken, genç ve yetenekli hakemleri heba etmektedir. Namoğlu yönetimi, 10 yılda hakem yetiştirme konusunda sınıfta kalmıştır. MHK, bu sığ düşünceden mutlaka vazgeçmelidir. Gerçekten yetenekli genç hakemleri belirleyip donanımlı duruma getirerek, cesaretle sahaya sürmelidir.?
Haber: Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: eski başkanı Mustafa Çulcu
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı