Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Mezbaha sorununa mobil araçlı çözüm

Mezbaha sorununa mobil araçlı çözüm

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç olan ilçelere kazandırılmak üzere hazırlatılan modern mobil kesimhanelerden ilki Edremit ilçesine kazandırıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan, ?Küçük Kapasiteli Kesimhaneler Yönetmeliği´ kapsamında, 21 Haziran 2016 tarihinde ihalesi yapılan, Edremit, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık, Marmara, İvrindi, Balya, Dursunbey ve Sındırgı ilçelerine kurulacak olan toplam 10 adet kesimhanenin ilki Edremit ilçesinde kuruluyor.
Yaklaşık 4 milyon 500 bin liraya mal olacak bu proje ile kesimhanesi olmayan ilçelerde vatandaşların ve kasap esnafının sağlıklı, veteriner kontrolünde et temin etmesi sağlanacak.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mekin Tüzün, geçtiğimiz hafta içerisinde kesimhanesine kavuşan Edremit´ten sonra diğer kesimhanelerin de birer hafta arayla ilçelerdeki yerlerine kurulacağını bildirdi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kurban Bayramı´nda gelişi güzel kurban kesiminin önüne geçmek için mobil kurban kesim ünitelerinin kullanılacağını söyledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli