Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Mevsimin İlk Çingen Palamut Balığı Oltaya Takıldı

Mevsimin İlk Çingen Palamut Balığı Oltaya Takıldı

Bandırma perakende balıkçısı Çakıroğlu balıkçılıkta satışa çıkarılan mevsimin ilk palamudu yakalayanı da, satanı da, alanı da şaşırttı.

Bandırma perakende balıkçısı  Çakıroğlu balıkçılıkta satışa çıkarılan mevsimin ilk palamudu yakalayanı da, satanı da, alanı da şaşırttı.
Bandırma`nın Edincik beldesi yakınlarında uskumru çaparası ile gece istavrit avına çıkan Haşim Özyıldırım oltalarına çingen palamudunun takıldığını görünce hem şaşırdı hem sevindi. 
Sabah balıkhaneye istavrit yanında 20 çift çingen palamuduyla  dönen Haşim Reis boyu 20 santimetre kadar olan çingene palamutlarını Çakıroğlu balıkçısında tanesini 7 liradan satışa çıkardı.
Palamut işaretlerinin olduğunu ama bu kadar erken avlanacaklarını tahmin etmediğini söyleyen Haşim Özyıldırım "Çapara oltasıyla istavrite çıkıyoruz. Uskumru da çıktığı için uskumru çaparası attık. Uskumru çaparsına geldiler.Bu zamanda oltayla avlamadığı için çok şaşırdım ama kısmet işte..Arkası mutlaka gelecektir" dedi
Mevsimin ilk palamudunu satın alan müşteriler de bu kadar erken palamut balığını beklemediklerini ve çok şaşırdılar  söyledi. Balığı çok sevdiğini ve palamudu görünce şaşırdığını söyleyen emekli öğretmen Aysel Yılmaz da 4 tane çingene palamudu alarak palamudun ilk müşterileri arasına katıldı..20 çift çingene palamudu 45 dakika içinde kapış kapış gitti.     
Erdem ÖZCAN


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli