Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

?Mevlidi Nebi? Bilgi ve Şiir Yarışması ödül töreni

?Mevlidi Nebi? Bilgi ve Şiir Yarışması ödül töreni

Erdek İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilçede ?Mevlidi Nebi? Bilgi ve Şiir Yarışması Ödül Töreni düzenlendi.

Erdek İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilçede ?Mevlidi Nebi? Bilgi ve Şiir Yarışması Ödül Töreni düzenlendi.
Mevlidi Nebi Peygamber Efendimiz (s.a.v) in Doğum yıldönümü nedeniyle İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, Ortaokullar ve Liselerarası Bilgi Yarışması ve Şiir Yarışması, ardından ödül töreni yapıldı.
Bilgi yarışması öncesi, ortaokul ve lise öğrencilerine seviyelerine uygun, Peygamber Efendimizi anlatan yaklaşık 500 kitap İlçe Müftülüğü tarafından öğrencilere ücretsiz dağıtıldı.

Kitap dağıtımı sonrası öğrencilerin okuduğu kitaplardan ortaokul ve liselerarası bilgi yarışması, Peygamber Efendimizi anlatan şiirden ise ortaokul ve liselerarası şiir okuma yarışması gerçekleştirildi.
Bilgi Yarışması ile Şiir Yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmek üzere Erdek İlçe Milli Eğitim Konferans Salonu´nda dün saat: 14.00´te ödül töreni vardı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başlayan ödül töreninde Erdek Müftüsü Adem Eser, açılış konuşmasında, öğrencilere Peygamber Efendimizin Mekke´de yaşadığı dönemi kısaca anlattı.
Müftü Eser´in konuşmasının ardından Şiir Yarışması 1.cisi 18 Eylül Ortaokul öğrencisi Hasan Uslu, kendisini birincilik kürsüsüne taşıyan şiirini okudu.
Hacı Ömer Camii İmamı İsmail Orhan, Müezzin Muzaffer Boylu ve Piri Reis Camii Müezzini Aziz Subaş koro halinde ilahiler okudu.
Liselerarası şiir yarışmasında 1. ci olan Erdek Anadolu Lisesi öğrencisi Yahya Çiftlik şiir okumasını takiben, Erdek İlçe Vaizi Hilmi Çetin, Peygamber Efendimizin Medine´de yaşadığı dönemi anlattı.
Dereceye giren 16 öğrenciye İlçe Müftüsü Adem Eser ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz para hediyelerini takdim etti
Ödül törenine; Erdek Müftüsü Adem Eser, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, lise ve ortaokulların müdürleri, Erdek Müftülüğü görevlileri ile öğrenciler katıldı.
Haber : Tuncay Ertah



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı