Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Mevlana Haftası Coşkuyla Kutlandı

Mevlana Haftası Coşkuyla Kutlandı

Mevlana Celaleddin-i Rumi`nin vuslatının 741. yılı nedeni ile ilçemizde bir anma programı düzenlendi.

Mevlana Celaleddin-i Rumi`nin vuslatının 741. yılı nedeni ile ilçemizde bir anma programı düzenlendi.
Erdek Öğretmen Evi Konferans Salonunda gerçekleşen anma programına, Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdem Eren, sivil toplum temsilcileri, siyasi parti başkanları, daire amirleri, öğrenciler, velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Anma programı kapsamında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Erdek 18 Eylül Orta Okul Müdürü Ömer Faruk Devekuşu yaptı. Eğitimciler olarak Mevlana’nın öğrencilere tanıtma ve anlatma görevinin kendilerinde olduğunu ve bu görev sorumluluğu çerçevesinde bir anma programı hazırladıklarını belirtirken, Erdek Mevlana’yı Sevenler Derneğinin bu gecenin düzenlenmesindeki emeklerinden dolayı teşekkür etti.
Okul Müdürünün konuşmasının ardından 18 Eylül Orta Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo seyircilere sunulurken, "Gelseydin" isimli naat İsmail Tezcan tarafından seslendirildi.
Ser İlahi Grubu, ilahileri ile izleyenleri mest ederken, anma programı semazen gösterisi ve hafta boyunca düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli