Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Metin Mengüç´ten açıklama

Metin Mengüç´ten açıklama

Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, darbe girişimi nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, darbe girişimi nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. ?Spor Taban Birlikleri? adına yapılan açıklamada şöyle denildi:
?Spor Taban Birlikleri, ülkemizde demokrasiye karşı yapılan kalkışma ve darbe girişimini değerlendirerek, aşağıdaki hususların kamuoyuna açıklanmasına karar vermiştir.
Spor Taban Birlikleri, Anayasal düzen dışında gelişen millet iradesini yok sayan her çeşit girişimin karşısındadır. Devletimizin güvenlik birimlerini birbiriyle çatıştıran, iki yüzün üzerinde şehit verdiğimiz ve FETO terör örgütünün organize ettiği bu kalkışma affedilemez. Taban birliklerimiz, ilimizde bulunan 80 bine yakın sporcu, yönetici, antrenör, hakem, saha komiserleri ve kulüp başkanlarıyla hep birlikte ülkesinin, milletinin ve parlamentosunun yanındadır. Asil milletimizin ve Sivil Toplum Kuruluşları´mızın (STK), bu menfur saldırı karşısında dik durmaları sonucu bu bela defedilmiş olmasına rağmen meydanlarda nöbet sürmektedir. Ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu, terör örgütlerinin bütünlüğümüze karşı saldırılarını en üst düzeye çıkardığı bu hassas günlerde farklı bir terör saldırısı olarak değerlendirdiğimiz bu kalkışma karşısında, milletimizle birlikte cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Taban Birlikleri olarak, bu saldırının sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılmaları da memnuniyetle karşılanacaktır. Ayrıca, devletimizin tüm kurumlarında gizlice örgütlenen bu ve benzeri yapılanmaların bir an önce belirlenerek, temizlenmeleri sağlanmalıdır. Taban Birlikleri olarak bu yüce değerlerimizin korunması yolunda mücadele veren tüm kişi ve kurumlara minnet ve şükranlarımızı sunar, demokrasi şehitlerimize Allah´tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Metin Mengüç açıklama
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli