Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Meteorolojiden sel uyarısı geldi

Meteorolojiden sel uyarısı geldi

Bölgemiz genelinde etkisini sürdüren serin ve yağışlı hava zaman Zaman gök gürültüsü ile birlikte şiddetini artıran yağış dere ağızlarında kalan tesisleri olumsuz etkilerken, yollar çamur deryasına dönüştü.

Bölgemiz genelinde etkisini sürdüren serin ve yağışlı hava zaman Zaman gök gürültüsü ile birlikte şiddetini artıran yağış  dere ağızlarında kalan tesisleri olumsuz etkilerken, yollar çamur deryasına dönüştü.
Perşembe gece yarısından sonra başlayan yağışta, Meteoroloji Müdürlüğünce ilçemizde 92.6 kg/m2 toplam yağış miktarı kaydedildiği bildirildi.
Erdek ve çevresinde zarara yol açan yağışlarda birçok turistik kamp tesisi sular altında kalırken, yollar adeta çamur tarlasına döndü. Öte yandan Erdek Belediyesi Park Bahçe, Fen işleri ve itfaiye`nin yanı temizlik firması Tomurcuk işletmesine ait iş makineleri ve personel yoğun şekilde mesai veriyor.
Yağışların bugün de İlçe genelinde aralıklarla devam etmesi bekleniyor. 
Gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların yerel olarak kuvvetli ve zaman zaman dolu şeklinde görülmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara yerel su baskını, ani sel, yıldırım ve dolunun ulaşımda aksama vb. karşı vatandaşlarımızın ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği uyarısında bulunuldu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli