Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Metal OSB’ye tepki

Metal OSB’ye tepki

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atalay Mengüllüoğlu, Metal Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulma hazırlıklarının yapıldığı tarım arazilerinde incelemelerde bulundu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atalay Mengüllüoğlu, Metal Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulma hazırlıklarının yapıldığı tarım arazilerinde incelemelerde bulundu.
Ardından, Kapıdağ Dayanışma Platformu, Türkiye İşçi Partisi, Kadınlar Derneği(Kadın-Der), Bandırma Kent Konseyi, Bandırma Demokrasi Platformu işbirliğiyle Bandırma Cumhuriyet alanında bir basın açıklaması yapıldı.
Açıklamada, Metal İhtisas OSB alanının, deprem uzmanlarının da belirttiği gibi aktif durumdaki Marmara fayı üzerinde olduğu öne sürüldü. Basın açıklamasında, “Bölgede kurulması planlanan Metal Organize Sanayi Bölgesi alanı başta Bandırma ve Erdek Körfezi olmak üzere Marmara Denizi, Kapıdağ ve Manyas Kuşcenneti ve Kuşgölü’ndeki biyolojik çeşitliliği uzun vadede yok edecektir. Bunun etkileri zaman içinde hayvansal ürün üretiminde adeta Türkiye’nin Hollanda’sı olan Gönen, Biga, Manyas ve Karacabey ilçelerine de yansıyacaktır. Bilimsel çalışmalar sonrası kritik kirlilik düzeyinde olduğu daha 2014 yılında TÜBİTAK raporlarıyla vurgulanan Bandırma Körfezi’ndeki çift başlı organizma türlerinin çoğalacağından ve kirlilik sonucu yaşamın yok olacağından şüphe yoktur. Yine Hacettepe Üniversitesi’nin ve ülkemizin saygın biyologlarından Prof. Dr. Ali Demirsoy’un ifade ettiği gibi Kapıdağ Yarımadası’nda var olan biyolojik çeşitlilik de Metal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi sonrası fakirleşecektir” denildi.
Açıklamada ayrıca, proje kapsamında Bandırma ve Erdek körfezlerine birden fazla liman yapılması sonucu bölgede çok eskilere dayanan turizmin de ciddi zarar göreceği öne sürüldü.                           Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Metal tepki
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı