Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Mezuniyet Sevinci

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Mezuniyet Sevinci

Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi düzenlenen törenle ikinci mezunlarını verdi.

Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi düzenlenen törenle ikinci mezunlarını verdi.
Okul Lisesinin bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, Erdek Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Adem Erdem Eren, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Okul Müdürleri, daire amirleri, veliler ve öğrenciler katıldı.
Mezuniyet törenin de konuşan Okul Müdürü Ali Yongalı, okulun öğrenci ve derslik durumu hakkında bilgi verdi.

Okulun, 4 sınıf seviyesinde 9 şubede 169 öğrenci ile 2014-2015 Eğitim Öğretim yılını tamamladığını söyleyen Yongalı, 11. Sınıf ve bu yıl mezun olan 12. sınıflarımıza Genel Lise Programı uygulandı. Bu eğitim ve öğretim yılında 16 öğretmen, 2 idareci, 1 memur ve 2 hizmetli okulumuzda görev aldı. Okulumuz bilimsel birikime sahip öğrencilerin yanı sıra, kendini tanıyan, yeteneklerini kullanmayı bilen, bireysel değil toplumsal düşünen bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.” dedi
Yongalı, devamında şöyle konuştu:
Sevgili Öğrenciler, inanıyorum ki Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, ülkemizin geleceğine önemli katkılar sağlayacak bilgi donanımına sahip oldunuz. Unutmayın ki, hepimizin birinci görevi daha çok çalışarak ülkemizi, Atatürk'ün ve Cumhuriyetimizin ilkeleri ile demokrasi kuralları doğrultusunda yükseltmek ve yüceltmektir.
Sevgili gençler, hayal etmenin önemli olduğunu ama hayalleri gerçekleştirmenin daha önemli olduğunu asla unutmayın. Hayallerinizi gerçekleştirirken kişisel değil toplumsal düşünün. Hayalleriniz sizin gücünüz olacaktır. Hayatta görebildiğiniz yere kadar ilerleyin. Çünkü oraya vardığınızda daha ilerisini göreceksiniz.”
Öğrenci velilerine de seslenen Okul Müdürü Yongalı, Bizlere güvenerek çok değerli çocuklarınızı Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine emanet ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Elbette ki bugün bizler gibi sizlerde çok gururlu ve mutlusunuz. Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özenle ve zorluklarla yetiştirdiğiniz evlatlarınızı yaşam mücadelesinin içine uğurlamanın vakti geldi. Onlarla gurur duyabilirsiniz. Biliyoruz ki onların yaptıklarını bizlerle birlikte sizlerde onurla izleyeceksiniz. Bugün gururluyuz. Sizin gibi eşsiz öğrencilere sahip olduğumuz için sevinçliyiz. Her yıl artan başarılar sergilediğimiz ve çok daha iyi işler yapacağımız için heyecanlıyız. İşte bu gurur, sevinç ve heyecanı yaşamamıza sebep olan tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerimize, okulumuzun bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ediyorum. Ülkemizin aydınlık geleceği için her şey gönlünüzce olsun. Yolunuz, bahtınız açık olsun.” diyerek konuşmasını tamamladı.
Okul Müdürü Ali Yongalı'nın konuşmasının ardından okulun ilk mezunlarından Gülcan Kırgül'ün konuşmasıyla devam edem mezuniyet töreni, okul birincisi Devrim Avcı'nın okul kütüğüne adının yazılı olduğu plakayı çakması ve arkadaşlarına yaptığı duygulu konuşmasıyla sürdü.
Ticaret Meslek Lisesinde 27 öğrenci mezun oldu
Erdek Ticaret Meslek Lisesinde diploma notu ile dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve mezun olan 27 öğrenciye sınıf öğretmenleri tarafından diplomaları verilmesinden sonra, mezuniyet töreni keplerin havaya atılması ve yapılan ikramla son buldu.
Haber: Taygun Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli