Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Mermer sektörünün patronları Marmara Adasında buluştu

Mermer sektörünün patronları Marmara Adasında buluştu

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) ile Türk Mermer Maden Vakfı, Marmara Mermerciler Madenciler ve İşadamları Derneği (MARMİAD) önderliğinde Marmara Adasında bir araya geldi.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu ve Türk Mermer Maden Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Erol ve beraberlerindeki heyet yerleşik ihracatçı, üretici ve mermer ocağı sahipleriyle bir araya gelerek sektör ile ilgili sorunları dinledikten sonra, sektörün sıkıntılarını giderecek çözüm önerilerini açıkladı.
Marmara İlçesi Sahil Restaurant da gerçekleşen yemekli toplantıya Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Marmara Kaymakamı Mehmet Tunç, Marmara İlçe Jandarma Komutanı İsmail Horzum, Marmara İlçe Emniyet Amir V. Yunus Akdeniz´de katıldı.
Yemek programı sonrasında Marmara Belediyesi ile İMİB´in ortaklaşa gerçekleştireceği Uluslararası Mermer Heykel Sempozyumu´nun protokolü imzalandı.
Sempozyumda Marmara İlçesine sekiz sanatçının eser bırakacağını söyleyen Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ´´Denizimize ismini veren Marmara mermerinin tanıtımı adına gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Mermer Heykel Sempozyumu´nu bu yıl İMİB ile ortaklaşa gerçekleştireceğimiz için çok mutluyuz. İlerleyen zamanlarda ada mermerimizin tanıtımı adına başka faaliyetlerle de birlikte olmak ümidiyle attığımız imzaların hepimize hayırlı olmasını diliyorum.´´ dedi.
Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli