Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Merinos cinsi koçlar hak sahiplerine verildi

Merinos cinsi koçlar hak sahiplerine verildi

Manyasta, ıslah projesi kapsamında 29 tane Merinos Koç dağıtıldı.

Manyas`ta, ıslah projesi kapsamında 29 tane Merinos Koç dağıtıldı.
Manyas Kaymakamlığı ve Balıkesir İl Özel İdare müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen "Manyas İlçesi Küçükbaş Hayvancılığı Islah Projesi" kapsamında 29 hak sahibi küçükbaş hayvan üreticisine birer adet damızlık merinos koç dağıtımı yapıldı.
İşletmelerinde en az 50 koyuna sahip ve başvuranlar arasında kura ile belirlenen 29 üreticiye Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonunca temin edilen damızlık koçların dağıtım törenine, Manyas Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Manyas Belediye Başkanı Hasan Kahraman, Balıkesir Gıda-Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülkadir Aslan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Deniz, İl Gıda-Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcı Ayhan Balcı, İGM Üyeleri Feridun Erol, Serdar Erçel, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dilek Işıktaş, daire amirleri ve hak sahibi küçükbaş hayvan sahipleri katıldılar. 
Balıkesir İl Gıda-Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülkadir Aslan, küçükbaş hayvan ıslah projesi kapsamında dağıtılan damızlık koçların 68.600 liraya alındığını bu bedelin 42.000 lirasının Balıkesir İl özel İdare tarafından karşılandığını 28.600 liranın ise 29 hak sahibi tarafından eşit olarak ödenip, koçların 9 aylık olduklarını söyledi. 
Aslan "Merinos ırkı yöremizde kuzu, süt ve yapağı verimi açısından tutulan bir cins ve Manyas Ovasında ki bitki örtüsü bu cinsin yaşamını sürdürmesi için elverişli olduğundan yöreye uyumludur." dedi.
Geçtiğimiz Nisan ayında da 25 küçükbaş hayvan sahibine ayni proje kapsamında damızlık merinos koç dağıtımı yapıldığı açıklandı.  Daha sonra küpe numaralarına göre kura çekimi sonrası hak sahiplerine koçları teslim edildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli