Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Mendirek aydınlık gecelerle tanıştı

Mendirek aydınlık gecelerle tanıştı

Bandırma’da 800 metre uzunluğundaki mendirekte bulunan aydınlatma lambalarının arızalı olması nedeniyle yaklaşık 6 aydan beri karanlıkta kalan mendirekle ilgili yapılan yayından sonra Uludağ Elektrik Dağıtım Arıza Koordinatörü Sam

Bandırma’da 800 metre uzunluğundaki mendirekte bulunan aydınlatma lambalarının arızalı olması nedeniyle yaklaşık 6 aydan beri karanlıkta kalan mendirekle ilgili yapılan yayından sonra Uludağ Elektrik Dağıtım Arıza Koordinatörü Samet Vural’ın talimatıyla 20 aydınlatma lambası direkleri yerlerinden alınmıştı. 
Ardından 4 gün içinde 20 led ışığı veren aydınlatma lambaları direkleriyle birlikte yerlerine konulmasından sonra mendirek karanlıkta kalmaktan kurtuldu. 
800 metre uzunluğundaki mendirekte 2002 yılında dikilen direkler zaman içinde paslanmış, bazıları yıkılmış, bazıları da arıza nedeniyle devre dışı bırakılmıştı. 
Mendireğin 6 ay kadar karanlıkta kalması nedeniyle mendirekte gece gezinti yapan vatandaşlar zaman zaman takılarak düşme tehlikesi yaşıyor, olta balıkçılların da av sahası olan mendirek karanlık nedeniyle şikâyet konusu oluyordu. 
Konuyla ilgili görüştüğümüz Uludağ Elektrik Dağıtım Arıza Koordinatörü Samet Vural’ın talimatları sonunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi araçlarıyla getirilen direkler yerlerine konulmaya başlandı. Cumartesi ve Pazar günü de çalışan 10 kadar görevlinin seri çalışmaları sonunda 4 gün içinde yerlerine konulan yeni aydınlatma lambaları led ışıkları sayesinde mendireği eskisinden daha fazla aydınlanmaya başladı.

Haber: Erdem Özcan 
 



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı