Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Melih Çınar için anma programı

Melih Çınar için anma programı

ADD Genel Başkan Yardımcısı Altınışık: ?Melih Çınar, Atatürkçü düşünceye çok yakışıyordu?

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bandırma Şubesi´nin kurucu başkanı Melih Çınar, mezarı başında gerçekleşen birinci ölüm yıldönümünü anmasının ardından, Barış Manço Kültür Merkezi´nde de bir programla anıldı. Programı, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, önceki başkan Sedat Pekel ve ADD Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Emre Altınışık´ın yanı sıra, Çınar´ın eşi Münire Çınarve kalabalık bir topluluk izledi. Programın açış konuşmasını, ADD Bandırma Şube Başkanı Uğur Kayaalp yaptı. Kayaalp, ?Melih Çınar, çevresine örnek olmuş bir liderdi? dedi. Ardından söz verilen Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Çınar´ın, tüm bilgi ve birikimini topluma sunduğuna dikkat çekerken, ?Onu unutmadık, unutturmayacağız. Az sonra onun kurduğu ?Atölye M´ sanatçılarının resimlerinden oluşan serginin açılacağı galeriye, eğer ailesi de uygun görürse, Melih Çınar´ın ismini vereceğiz? dedi. ADD Güney Marmara Sorumlusu İrfan Öztürk´ün, Çınar´ın kişiliğini öven konuşması de diğer konuşmacıların, onunla ilgili anı ve izlenimlerini dile getirmesinin ardından ADD Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Emre Altınışık´a söz verildi. Altınışık, insanların, ancak unutulduklarında gerçek anlamda öleceklerine işaret ederken, şunları söyledi:
?Melih Çınar, öldükten sonra bile bize düşünceleriyle yol gösteriyor. Hepimizi burada topluyor. Bu nedenle onu ölmüş kabul edemeyiz. Melih Çınar hocamızı 1994 yılında, ADD´de Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürütürken tanıdım. Ondan çok şey öğrendim. Her şeyden önce de ondan sevgiyi öğrendim. Eser verenler unutulmaz. Melih Çınar, Atatürkçü düşünceyi yükselten ve yücelten bir kişiydi. Çınar, bu düşünceye çok yakışmıştı.?
Konuşmaların ardından, Melih Çınar´ın kurduğu, hâlen eşi Münire Çınar´ın yönetimindeki ?Atölye M? sanatçılarının resimlerinden oluşan serginin açılışı gerçekleşti.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli