Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Mehmet Tüm, seçimi değerlendirdi: Bandırma, çok açık biçimde CHPye güvenini gösterdi

Mehmet Tüm, seçimi değerlendirdi: Bandırma, çok açık biçimde CHPye güvenini gösterdi

CHPli Mehmet Tüm, 30 Mart yerel seçimlerini ve bazı basın organlarında kendisine yönelik suçlamaları değerlendirdi.

CHP`li Mehmet Tüm, 30 Mart yerel seçimlerini ve bazı basın organlarında kendisine yönelik suçlamaları değerlendirdi. 
1980`li yıllardan beri siyasetin içinde olduğunu vurgulayan Tüm, şunları söyledi:
"Bu süre içindeki gözlemlerime göre Bandırma`daki seçim dönemlerinde genellikle siyasi seviye korunurdu. Ancak 30 Mart yerel seçiminde, AKP`nin Bandırma Belediye Başkan adayı olan arkadaş, ne yazık ki bu seviyeyi düşürdü. Özel yaşamlara girip, iftira ve yakıştırmalarda bulundu ve karalama yapmaya çalıştı. Özel yaşamlara yönelik karalamalar yapmak, insanlık suçudur. Siyasetin kalitesini artırmak zorundayız."
BAZI BASIN ORGANLARI YANLI DAVRANDI
30 Mart yerel seçimlerinin propaganda döneminde, görevini büyük bir sorumluluk duygusu içinde yerine getiren basın organlarının yanı sıra çok açık bir şekilde AKP`nin yanında bulunan medya kuruluşlarının bulunduğuna da dikkati çeken Tüm, şöyle konuştu:
"Basın, tüm adaylara eşit uzaklıkta olmalıydı. Ancak, AKP adayını açıkça destekleyen bu medya kuruluşları da, AKP ile birlikte seçimden yenilgiyle çıktılar. CHP, seçimi açık ara kazanarak, onları da yenilgiye uğrattı. Bandırma halkı, çamur siyasetinden hoşlanmıyor ve buna izin vermiyor. `Varan-1-2`li yazılar kaleme alıp, bu gazeteleri 5-10 bin bastırıp, her yere dağıtmak etik değildi ve bunları yapanlara yakışmadı. Bu yapılanları unutmamız mümkün değildir. Bu seçim sürecinde tarafsız yayın yapan medya kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. Siyasette artık belirli bir düzeyi yakalamalıyız."
EŞ BAŞKAN OLDUĞUN İDDİALARINA GÜLÜYORUM
Bir yayın organının, kendisini "eş başkan" olarak suçlamasının üzücü ve gülünç olduğuna işaret eden Mehmet Tüm, şunları söyledi:
"Belediye Başkanlığına seçilen Dursun Mirza, uzun yıllardır benim dostum, yoldaşım. Ben, CHP`liyim. Bu seçimde tercihimi açıkça, Mirza`nın yanında yer alarak gösterdim. Mirza, karakterli ve dürüst bir siyasetçidir. Kendisini hiçbir zaman kullandırmaz ve kukla başkan olmaz. Bunu herkes böyle bilsin."
TABİİ Kİ MİLLETVEKİLİ OLMAK İSTERİM
Kendisini, milletvekili olmak istemesi nedeniyle eleştiren kişiler olduğunu belirten Tüm, "Milletvekili olmayı neden istemeyim ki? Bir partili olarak herkesin milletvekili olmayı isteme ve olma hakkı vardır. Yıllardır siyasetin içindeyim. Balıkesir`de gitmediğim köy kalmadı. Bandırma`yı çok iyi tanıyorum. Sevgi, saygı ve destek görüyorum. Partimin ilkeleri doğrultusunda ve demokratik zemin içinde bu konudaki mücadelemi sürdürmemden daha doğal ne olabilir? Ben, siyaseti, insana hizmet etme sanatı olarak görüyor ve bunu başardığıma inanıyorum."
OĞLUM DA SİYASETE YAKIŞIYOR
Belediye meclis üyeliğine seçilen oğlu Ozan Tüm`ün de siyasete yakıştığını belirten Mehmet Tüm, "Oğlum, bizimle birlikte siyasetin içinde büyüdü ve kendi tercihiyle siyasete girdi. Hacettepe Üniversitesi mezunu, yabancı dil bilen, Bandırma`yı çok seven, Bandırma`daki bazı sivil toplum örgütleri içinde yer alan bilinçli bir gençtir. Bandırma için çok yararlı hizmetler vereceğine inanıyorum" dedi. 
BANDIRMA, CHP`YE AÇIK DESTEK VERDİ
30 Mart yerel seçiminde, AKP`ye 10 bin fark atarak seçimi kazanmalarını, Bandırmalıların, CHP`ye açık desteği olarak gördüğünün altını çizen Tüm, şunları söyledi:
"Demek ki, bazı kişilerin öne sürdüğü gibi Bandırma, son beş yılını boşa geçirmemiş.  Bu beş yıl içinde CHP, demek ki Bandırma için başarılı işler yapmış. Bu seçimde CHP örgütü çok iyi çalıştı. Kadın kollarımız, tüm evlere tek tek ulaştı. Parti örgütümüzü kutluyor ve teşekkür ediyorum. Tabii, en büyük teşekkürümüz, büyük bir güvenle ve çok açık bir farkla partimizi yeniden yerel yönetime getiren Bandırmalı vatandaşlarımızadır."
Tüm, Bandırma`nın yanı sıra Güney Marmara`da, Erdek ve Manyas`ta da seçimleri kazanmanın sevincini yaşadıklarını sözlerine ekledi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli