Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Mehmet Tüm Ön Seçimde 1. Sırada

Mehmet Tüm Ön Seçimde 1. Sırada

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Örgütü'nün 29 Mart'ta milletvekili adaylarını belirlemek için yapacağı ön seçimde, kullanılacak oy pusulasındaki 34 aday adayının sıralaması belli oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Örgütü’nün 29 Mart’ta milletvekili adaylarını belirlemek için yapacağı ön seçimde, kullanılacak oy pusulasındaki 34 aday adayının sıralaması belli oldu.
CHP’lilerin merakla beklediği ön seçim sıralaması belli oldu. CHP Genel Merkezinde ön seçim yapılacak illerde aday adaylarının belirleneceği kuralar çekildi. Adaylar soy isimlerinin baş harflerine göre sıralanacak. Balıkesir için çekilen kuradan ‘T’ harfi çıktı. Soy ismi, T ile başlayan Mehmet TÜM 29 Martta yapılacak ön seçimde birinci sırada yer alacak.
Hâkim nezaretinde gerçekleşecek ve bu nedenle en çok oy alacak 8 aday adayının milletvekili adayı belirleneceği kritik seçim öncesi şu sıralar en çok merak edilen aday adaylarının oy pusulasında nasıl sıralanacağı idi. CHP Genel Merkezi aday sıralaması için kura çekme kararı aldı. Bunun için ilk alınan karar ise vekil aday adaylarının soy isimlerine göre sıralanması oldu. Bu çerçevede çekilen kurada Balıkesir’e T harfi çıktı. Bu Balıkesir’deki adayların soy isimlerine göre ‘T’ harfinden başlayarak sıralanacağı anlamına geliyor.
1. SIRADA MEHMET TÜM VAR
Balıkesir’de milletvekilliği için aday adaylığına başvuran 34 milletvekili aday adayı listesi dikkate alındığında soy ismi T harfiyle başlayan Mehmet TÜM ilk sırada yer alıyor. 22.000 üyesi bulunan CHP Balıkesir İl örgütünde yapılacak olan bu ön seçimde ilk sırada yer almanın ciddi bir avantaj olduğu da ayrıca üyeler arasında konuşuluyor.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli