Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Mehmet Tüm, Erdek`te konuştu:

Mehmet Tüm, Erdek`te konuştu:

"30 yıldır politikanın içindeyim, milletvekilliğine hazırım"

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili aday adayı Mehmet Tüm, Erdek`te kahvaltı verdi. Aleyna düğün salonunda, CHP Erdek üyelerine verilen kahvaltıya Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve AHP İlçe Başkanı Metin Uysal da katıldı.
Kahvaltının ardından konuşan Mehmet Tüm, 30 yıldır politikanın içinde bulunduğunu vurgularken, "Ankara`ya milletvekili olarak gitmek istiyorum. Bu görev için kendimi hazır hissediyorum" dedi.
CHP Genel Merkezi`nin, Balıkesir Milletvekilliği için ön seçim kararı al masının çok yerinde olduğuna dikkati çeken Tüm, şunları söyledi:

"Ön seçim olmasaydı, milletvekilliği için adaylığımı koymayacaktım. Artık atamayla belediye başkanlığı, milletvekilliği adaylığını doğru bulmuyoruz. Çünkü, üyelerin oylarıyla gerçekleşecek bir ön seçimle aday olacaklar, milletvekili seçildiklerinde, parlamentoda daha özgür hareket ederler. Beni göreve getirirseniz, sizleri mahcup etmem."
Tüm, AKP iktidarının, Türkiye`yi çok kötü yönettiğini, bu iktidar döneminde yolsuzluk, bölücülük ve faşizan uygulamaların hızla arttığını, Atatürk`e saldırıları yoğunlaştığını, Cumhurbaşkanının da her konuya müdahale ettiğini öne sürerken, "Hem bu iktidardan, hem de bu diktatörden kurtulmalıyız" diye konuştu. Tüm, daha sonra partisinin milletvekili aday adaylarından Aygen Demirkaya`yı da yanına çağırarak, "Biz, Balıkesir Milletvekilliği için parti içi yarışa giren 34 arkadaşız. Tüm arkadaşlarım değerlidir. Aygen Demirkaya arkadaşımız da, bir kadın olarak göreve taliptir. Biz, kadınların da mecliste temsil edilmesinden ve kadına gereken değerin verilmesinden yanayız" diye konuştu. Demirkaya, kısa konuşmasında, "TBMM`de, kadınların sesi olmak istiyorum" dedi. Ardından söz verilen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, parti içi demokrasinin işletilmesinin önemini vurgulayarak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Parti içi demokrasi yarışında elbette ki, öncelikle Güney Marmara`nın milletvekili aday adaylarına, Mehmet Tüm`e, Namık Havutça`ya, Erdekli bayan adayımız Aygen Demirkaya`ya ve diğer bölgemiz aday adaylarına oy vereceğiz. 7 Haziran`da partimizin iktidara gelmesini istiyorsak, Balıkesir`den de en az 4 milletvekilin TBMM`ye sokmalıyız. 7 Haziran`da, bu iktidarın gideceğine inanıyorum."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ı da eleştiren Sarı, "Daha önce Kürt sorunu olduğunu söylerken, şimdi ise böyle bir sorun bulunmadığını söylüyor. Böyle yalan olur mu?" dedi.
CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal ve 1 ve 2. Dönem Kırklareli Milletvekili Hasan Tahsin Uzun da, 7 Haziran seçimlerinin öneminin altını çizerken, "Bu seçimde başarılı olmak için el ele vererek, kapı kapı dolaşıp partimizi anlatmalıyız" diye konuştular.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false