Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Meclisten Belediye Başkanı Aysanın çalışma raporuna ret

Meclisten Belediye Başkanı Aysanın çalışma raporuna ret

Erdek Belediye Meclisinin Nisan 2012 ayı toplantısında CHP ve AK Parti gurubu arasında sert tartışmalar yaşandı

Erdek Belediye Meclisi`nin Nisan 2012  ayı toplantısında CHP ve AK Parti gurubu arasında sert tartışmalar yaşandı. 
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi`nin, ilçemiz sahil bandında belediyeden lokal yeri talebi, CHP grubunun oylarıyla reddedildi.
Erdek Belediye Meclisi`nin Nisan 2012 ayı toplantısı Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığında yapıldı.
15 üyeli meclisteki toplantıya, CHP tam kadro katılırken, AKP`den Turan Gün izinli olması nedeniyle toplantıda yer almadı.
Sekiz gündem maddelerinin görüşüldüğü mecliste, ilk gündem 5393 Sayılı Belediye Kanunu`nun 25. Maddesi gereğince hazırlanan Erdek Belediyesi`nin 2011 yılına ait Denetim komisyonu Raporunun okunmasıydı.
Sedat Ülgay (CHP), Fatih Payal (CHP) ve Selçuk Acu (AKP)`nun görev yaptığı Denetim Komisyonu raporu meclis Üyesi Sedat Ülgay tarafından okundu.
Encümen Üyelikleri için gerçekleşen seçimde göreve 13 oyla Burhan Karışık (CHP), 11 oyla Nimet Kalafat (CHP) seçildiler.
Erdek Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu`na, Sedat Ülgay (CHP), Fatih Payal (CHP), Çetin Gül (CHP), Turan ün (AKP, Aycan Ener (AKP) seçildiler.
Erdek Belediyesi İmar Komisyonu`na, M. Ali Yağcı (CHP), Burhan Karışık (CHP), Levent Karabacak (CHP), Selçuk Acu (AKP), Turan Gün (AKP) seçildiler.
Gündemin 4. maddesinde Erdek`te kamu yararına faaliyet gösteren derneklerden birisi olan Atatürkçü Düşünce Derneği Erdek Şubesi`nin kullanımına sunabilmek üzere, mülkiyeti belediye ye ait İlçemiz Yalı Mahallesi Kumlu Yalı Caddesi sahilindeki bir kapalı alanın tahsis edilmesi görüşüldü. 
Atatürkçü Düşünce Derneği Erdek Şubesi`ne yer tahsisi içeren bu gündem konusu üzerinde mecliste sert tartışmalar yaşandı. 
Başta Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan olmak üzere, toplantıda yer alan AK Partili Meclis üyeleri Yılmaz Öğrenir, Selçuk Acu, Aycan Ener, Halil Aydöner ile Melek Decan Erarslan söz konusu yerin Erdek`te faaliyet gösteren Atatürkçü Düşünce Derneği`ne tahsis edilmesine onay verilmesini istedi.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, "5393 Sayılı Belediye Kanunu`nun 75. maddesinin c bendine göre; Belediye, belediye meclisinin kararı üzerine yapacağı anlaşmaya uygun olarak görev ve sorumluluk alanlarına giren konularda, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler, özürlü dernek ve vakıfları, Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınmış vakıflar ve 507 sayılı Esnaf ve Küçük Sanatkârlar Kanunu kapsamına giren meslek odaları ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebileceğini anlattı.
M. Ali Kılıç (CHP): Bahse konu yerle ilgili yıkım kararı verildiğini biliyorum. Orada, daha önceden TEMAD ve Şehir Kulübüne verilen yerler var. O zaman bize sorulmadan verilmişti.
Burhan Karışık (CHP): Buraların yeşil alan olduğunu biliyorum. Orası, yeşil alan olup uygun değil.
Çetin Gül (CHP): Belediyenin gelire ihtiyacı olduğunu söylüyorsunuz, şu an güzel yerleri neden hibe ediyorsunuz?
Sümer Balkan (CHP): Ben oranın ADD`ye verilmesine taraftar değilim.
Halil Aydöner (AKP): Atatürkçü Düşünce Derneği`nin Erdek Şubesi, belediyeden bir yer istemiş. Belediye de haklı olarak bu konuyu meclise getirmiş. Bizler sağduyulu davranıp bu gündem maddesini burada oy birliğiyle kabul etmeliyiz. Atatürkçü Düşünce Derneği`ne oradan bir yer tahsis edilmesinde neden sıkıntı yaşanıyor?
Selçuk Acu (AKP): Atatürkçü Düşünce Derneği`miz belediyeden bir yer istemiş, belediyede haklı olarak konuyu meclise getirmiş. Sağduyulu davranıp bu gündemin burada oy birliğiyle kabul edilmesidir.
Oturumu yöneten Başkan Hüseyin Aysan, "İlçemizde faaliyet gösteren Atatürkçü Düşünce Derneğimiz, Erdek`e hizmet edebilmeleri için belediyeden yer talebinde bulundular, bizlerde bu bölgemizi sanatsal ve kültürel faaliyetler için kullandıralım istedik. Benim gönlüm Atatürkçü Düşünce Derneği gibi güzide derneklerin en güzel yerlerde olmasıdır." dedi.
Bu günkü meclise yetiştiremedik ama önümüzdeki ay meclis toplantısına, söz konusu bölgede bulunan diğer kapalı yeri de Erdek Turizm ve Tanıtma Vakfı`na tahsisinin görüşüleceğini ifade eden Aysan, ADD ve Erdek Turizm Tanıtma Vakfı gibi derneklerin yaşatılmasını istedi.
ADD`ye tahsis edilmesini arzuladığı yerin çok değerli olduğunu söyleyenlere, o zaman bende anlayacakları dilden cevap veririm şeklinde konuşan Aysan, oraları çok değerliydi de 10 yıl boyunca sahil bandından ve oradan belediyeye ne kadar gelir elde edildi? sorusunu yöneltti.
CHP`li üye Karışık`ın, `orası yeşil alan` hatırlatmasına da cevap veren Aysan, siz burada 10 yıldır görev yaptınız. Orası yeşil alandı da o zaman oralara dört tarafı kapalı barların yapılmasına neden izin verdiniz? dedi.
Yapılan oylamada, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve AK Partili 5 üye ADD`ye yer tahsisine `EVET` yönünde oy kullanırken, CHP`li 9 üyeden Sedat Ülgay ile Fatih Payal çekimser oy verip, diğer CHP`li 7 üye ise `RET` oyu kullanınca, Atatürkçü Düşünce Derneği Erdek Şubesi`ne yer tahsis edilmesi gerçekleşemedi.
Gündemin 6. Maddesi; Erdek Garaj Düğün Salonu`nun, "Bizim Çocuklarımız Sanat Kültür ve Doğa Derneği" ne tahsis edilmesiydi.
Bu gündem maddesine, Belediye Başkanı ve AKP`li üyelerin tamamı ile CHP`li üyelerden Sedat Ülgay ve Fatih Payal `EVET` oyu verdi. M. Ali Yağcı (CHP) çekimser kalıp, CHP`li diğer 5 üye `RET` oyu kullanmasına rağmen bu gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.
Gündemin 7. maddesi; Erdek Yalı Mahallesi`nde Atatürk İlköğretim Okulu`nun bulunduğu bir bölgede `Spor Alanı` yapılması için kamulaştırma işleminin 10`cu 5 yıllık programa ilave edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin son maddesi; 5393 sayılı Kanun`un 56. Maddesi gereğince Erdek Belediyesi`nin 2011 yılı faaliyet raporunun görüşülmesiydi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın 2011 yılı çalışma raporu, meclisin çoğunluğunu oluşturan CHP`li üyelerin oylarıyla reddedildi. Rapor üzerine CHP adına Nimet Kalafat, AKP adına ise Selçuk Acu`nun konuşmasının ardından Aysan`ın çalışma raporuna 5 evet, 8 hayır oyu çıktı. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli