Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Meclisten 2016´nın ilk toplantısı

Meclisten 2016´nın ilk toplantısı

Erdek Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısını yaptı.

Erdek Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısını yaptı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı`nın başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısına AK Parti meclis üyeleri tam kadro katılırken, CHP Meclis Üyesi Nimet Kalafat mazereti nedeniyle toplantıda hazır bulunamadı.
2016 yılının ilk meclis toplantısında 7 ana ve 1 ek gündem maddesi görüşüldü.
Meclisin ilk gündem maddesi, Belediye Başkan ve meclis üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için huzur hakkı ödenmesi hakkındaydı. Yapılan oylama sonucunda oy birliğiyle Belediye Başkan ve meclis üyelerine huzur hakkı ödenmesi kabul edildi.
Gündemin ikinci maddesi, Erdek Belediye Meclisi´nin 2016 yılında gerçekleştireceği çalışma takvimi hakkındaydı. Belediye meclisinin her ayın ilk çarşamba günü toplanması oybirliğiyle kabul edildi.
Üçüncü gündem maddesi meclisin Denetim Komisyonu´na üye seçimi hakkındaydı.
Toplantıda, üç kişiden oluşan Denetim Komisyonu üyelikleri için seçim yapıldı. Gizli oyla gerçekleşen seçimde CHP´den Mehmet Ali Tetik ile Burhan Karışık ve Ak Parti´den Pakize Ciciler komisyona seçildiler.
Gündemin dördüncü maddesinde yer alan, 2016 yılında geçici işçi pozisyonunda mevsimlik işçi çalıştırılması konusu da oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin beşinci maddesinde, 2015 yılında çalıştırılan 27 sözleşmeli personelin 2016 yılında da çalıştırılıp çalıştırılmayacağı ve ayrıca görevlerine devam ettirilecek ise ödenek ücretlerinin belirlenmesi konusu oybirliğiyle kabul edildi. 

Gündemin altıncı maddesinde, Erdek Belediyesi´nin kredi sözleşmesi yapabilmesi için Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´ya yetki verilmesi görüşülürken, İller Bankası´ndan gelen ödeneğin teminat gösterilmesi koşuluyla Halk Bankası´ndan araç parkurunun genişletilmesi için 2 Milyon lira kredi çekmesi oylandı. Bu madde AK Parti´li üyelerin ret oylarına rağmen CHP´li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.
Gündemin yedinci maddesi çöp konteynır fiyatının belirlenmesi hakkındaydı. Verilen önergede konteynerlerin imalat fiyatının %10 kârına satılması teklif edilirken, Ak Partili Meclis Üyesi Ali Ertek´in yaptığı itirazlar uygun görülerek, %10´luk kâr, %5´e düşürülerek halka satılması oy birliğiyle kabul edildi.
Yılın ilk meclis toplantısında görüşülecek gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından ek gündem maddesine geçildi. Kazdağı ve Mandıra Dağı Belediyeler Birliği üyeliği için seçim yapıldı. Kısa adı KAZMAD olan Belediyeler Birliği üyeliğine Hüseyin Sarı, Ali Ertek ve Çetin Gül, oy birliğiyle seçildiler.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Meclisten 2016 toplantısı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli