Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Meclisin Şubat ayı toplantısı yapıldı

Meclisin Şubat ayı toplantısı yapıldı

Erdek Belediye meclisinin Şubat 2012 ayı toplantısı Çarşamba günü yapıldı. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysanın, başkanlığında toplanan meclise 9 üyeye sahip CHP gurubundan M. Ali Kılıç ile Sedat Ülgay katılmadı. AK Partili 6 üyenin hazır bulundu

Erdek Belediye meclisinin Şubat 2012 ayı toplantısı Çarşamba günü yapıldı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın, başkanlığında toplanan meclise 9 üyeye sahip CHP gurubundan M. Ali Kılıç ile Sedat Ülgay katılmadı. AK Partili 6 üyenin hazır bulunduğu meclis toplantısında gündemdeki 4 konu görüşülüp karara bağlandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan meclisin, Şubat 2012 ayı toplantısında bulunmayan CHP`li her iki üyenin izinli sayılması oy birliğiyle kabul edildikten sonra gündemdeki konuların görüşülmesine geçildi.
Gündemin 1. maddesi; Erdek Belediyesi zabıta Müdürlüğü ile İtfaiye Müdürlüğü emrinde çalışan memur personelin fazla mesai ücretlerinin belirlenmesiydi.
Bu madde, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve diğer tüm üyelerin `evet` oyuyla oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 2. konusu; 5393 Sayılı Belediye Kanunu`nun 25. Maddesi hükmü gereğince, Denetim Komisyonu`nda görevlendirilmek üzere, Erdek Vergi Dairesi Müdürlüğü`nden 2 memurun bu komisyonda geçici olarak 10 gün süreyle çalıştırılabilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 3. konusu; Erdek Belediyesi`nde sözleşmeli olarak çalışan personele, yasa çerçevesinde ödenmesi gereken ek ödeme miktarının belirlenip, ödenmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 4. maddesinde ise; Erdek Yalı Mahallesi Hürriyet Caddesi`nde 19MI imar planında 289 No`lu imar adasında bulunan ve Cumhuriyet Meydanı`na bakan, vatandaşa ait bir arsanın 4 kattan 5 kata çıkarılmasıydı. Bu konuyla ilgili İmar Komisyonu`nda, hazırlanan ancak İmar Komisyonu üyelerinden Burhan Karışık`ın yer almadığı komisyon toplantısında görüşülüp, toplantıya katılan diğer dört komisyon üyelerince, imar planında 4 katlı olarak görüş bildirilen rapor üyelere okundu.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, komisyon raporunun görüşü doğrultusunda karar alınmasını oya sunduğunda, CHP`li üyeler Nimet Kalafat, Sümer Balkan, Çetin Gül, M. Ali Kılıç, Burhan Karışık, Fatih Payal, AKP`li üyeler M. Decan Erarslan, Turan Gün, Halil Aydöner, Aycan Ener, Yılmaz Öğrenir `Evet` oyu verdi. CHP`li üye Levent Karabacak `Çekimser` oy kullanırken, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile AK Partili Meclis Üyesi Selçuk Acu`da `Ret` oyu kullandı. Kullanılan bu oylarla, bu gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edilmiş oldu.
meclis toplantısı sona ermesinden sonra, toplantıya katılan CHP`li üyeler toplantı salonundan ayrılırken, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve AKP`li meclis üyeleri meclisi izleyen basın mensupları ve vatandaşlara çay ikramında bulunup, bir süre sohbet etti.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli