Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Meclis Üyesi Ener: TOKİye karşı çıkmak anlamsız

Meclis Üyesi Ener: TOKİye karşı çıkmak anlamsız

Erdek Belediye Meclisinin AK Partili üyesi Aycan Ener, Nisan ayı meclis toplantısında tartışmalara neden olan TOKİ konusunun imar komisyonuna gönderilmesinin işi uzatmaktan başka bir işe yaramayacağını ileri sürdü.

Erdek Belediye Meclisinin AK Partili üyesi Aycan Ener, Nisan ayı meclis toplantısında tartışmalara neden olan TOKİ konusunun imar komisyonuna gönderilmesinin işi uzatmaktan başka bir işe yaramayacağını ileri sürdü.
Belediye Meclisinin Nisan 2011 ayı toplantısında, Türkiye genelinde olduğu gibi Erdek`te de TOKİ  avantajlarından yararlanarak ilçeye konutlar yapılması, ev sahibi olmak isteyenleri ev sahibi yapmak için çalışmaların başlatılması görüşüldü. Yapılan görüşmeler kapsamında Zeytinli Mahallesi Gedeve Mevkiine TOKİ evleri yapılması için halihazır harita ile imar planı yapım işi çalışmalarının başlatılabilmesi için belediye başkanı ve belediye encümenine yetki verilmesi planlanıyordu.
Toplantıda konu hakkında söz alan CHP`li meclis üyesi M. Ali Kılıç, ilçede kiracı bekleyen çok sayıda boş konut olduğunu, TOKİ ilçeye gelirse arazileri bulunan vatandaşların bu mülklerinin değer yitireceği itirazında bulunmuş konu imar komisyonuna sevk edilmişti.
TOKİ gelişmeleri hakkında gazetemizi bilgilendiren AK Partili Meclis Üyesi Aycan Ener, "Erdek`e yapılmasını düşündüğümüz TOKİ konutları hakkında güzel gelişmeler var. Bunu ilk olarak meclis toplantısında üyelerle paylaşmak, konuşmak istedik. Belediye Başkanımız Hüseyin Aysan, TOKİ tarafından yaptırılacak sosyal konutlar için ha lihazır harita ile imar planı yapım bedeli için çalışmaların başlatılabilmesi için belediye başkanlığı ve encümene yetki verilmesini istemesine rağmen, CHP gurubu sayısal çoğunluğu kullanıp konunun imar komisyonuna havale edilmesine neden oldu" dedi.
2008-2010 dönemi 1. ci 5 yıllık imar programı kapsamına alınmasını istediğimiz öncelikli işler arasında yer alan Erdek`e TOKİ`nin getirilmesine, ilçede çok sayıda mülk sahibi olanların mülklerinin değer yitireceğinin yanında içine kiracı bekleyen çok sayıda konutun gerekçe gösterilmesini kabul etmenin imkansızlığına dikkat çeken Ener, belediye meclisinde görev yapan tüm üyelerin ilçe halkının lehine olacak konuları oy birliğiyle kabul etmek zorunluluğunda olduğunu kendilerine hatırlatmak isterim şeklinde konuştu.
Halkın lehine olacak kararlarda çekinceli davranan meclis üyelerinin 3 yıl sonra yapılacak seçimlerde vatandaşa karşı kendilerini anlatabilme zorluğu çekebileceği uyarısında bulunan Ener, "İlçede çok sayıda boş ev olması demek, kiracı durumda olmayan vatandaş yok demek değildir. TOKİ Erdek`e gelirse, arsa ve arazilerim değer kaybeder demekte çok hatalı ve yanlış bir görüştür. Sonuç olarak TOKİ`ye karşı çıkmak anlamsızdır. Bu çalışmayı bir an önce başlatalım ki, yıllardır kiracı durumda bulunan dar gelirli vatandaşlarımız, mendi mülklerinde kira öder gibi otursunlar çoluk çocuğuyla daha rahat bir yaşam sürsünler." dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli