Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Meclis toplandı

Meclis toplandı

Erdek Belediyesi Nisan 2011 olağan meclis toplantısı hafta içinde belediye hizmet binası meclis toplantı salonunda yapıldı.

Erdek Belediyesi Nisan 2011 olağan meclis toplantısı hafta içinde belediye hizmet binası meclis toplantı salonunda yapıldı.
Saat 17.00`de açılış ve saygı duruşu ile başlayan meclis toplantısında, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan öncülüğünde 15 Belediye Meclis üyesi hazır bulundu.
Yapılan meclis toplantısında, 2010 Yılı Bütçe Denetim Kurulu Raporu`nun, Belediye Denetim Komisyonu Başkanı Sedat Ülgay tarafından okunmasının ardından rapor oy birliğiyle kabul edildi.
Denetim Komisyonu Raporunun kabul edilmesinin ardından yapılan seçimlerde Belediye Meclis Başkan Vekilliğine M. Ali Kılıç (CHP)  ve 2. Başkan vekilliği görevine A. Sümer Balkan (CHP) oy çokluğu ile getirildi.
Yapılan gizli oylamalı seçimlerde Meclis Divan Kâtipliklerine Levent Karabacak (CHP), Nimet Kalafat (CHP), Belediye Encümen Üyeliklerine Burhan Karışık (CHP), Nimet Kalafat oy çokluğu ile seçildi.
Belediyenin Meclis İmar Komisyonuna Turan Gün (AK Parti), Melek D. Eraslan (AK Parti), M. Ali Yağcı (CHP), Burhan Karışık (CHP), Levent Karabacak (CHP) oy birliği ile seçilirken, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu`na Aycan Ener (AK Parti), Turan Gün (AK Parti), Sedat Ülgay (CHP), Fatih Payal (CHP), Çetin Gül (CHP) oy birliğiyle getirildi.
Erdek Belediyesi`nin 106 olan memur kadro sayısı, Resmi Gazete`de yayımlanan yönetmeliğe göre 146`ya yükseltilmesi, devlet memurlarına ödenecek zam ve tazminatların, belediye memurlarına da aynen yansıtılması oy birliğiyle kabul edildi.
Erdek`te her geçen gün sayıları hızla çoğalan baz istasyonlarının bir yönetmelik kapsamında kurulabilmesi ve denetlenebilmesi için, gerekli çalışmaların yapılabilmesi amacıyla konu incelenmek üzere oy birliğiyle İmar Komisyonuna gönderildi.
Mülkiyeti Erdek Belediyesi`ne ait Erdek Liman Başkanlığı hizmet binası bitişiğinde bulunan boş arsa üzerine Erdek Devlet Hastanesi tarafından kullanılmak üzere yeni bir elektrik trafosunun inşa edilebilmesi yönünde çalışma yapılması İmar Komisyonuna oy birliğiyle gönderildi.
Erdek Belediyesi 10.`cu 5 yıllık imar programına ilave olarak; Erdek Belediyesi adına kayıtlı taşınmazlar üzerine yapımı düşünülen kafeterya yapımı (Yosun Cafe), tarımsal sulama amaçlı su bendi inşaatı proje ve yapımı, Alaattin mahallesi`nde belediye konut alanında park (Düşler Parkı) düzenlemesi yapım işi ile Çuğra sahil bandı düzenlenmesi proje ve yapım işi oy birliğiyle kabul edildi.
Diğer yandan; Zeytinli Mahallesi Gedeve Mevkiine TOKİ tarafından yaptırılacak sosyal konutlar için hali hazır harita yapımı ile sosyal amaçlı imar planı yapımı iş ve işlemlerinin yürütülebilmesi için belediye başkanı ve belediye encümenine yetki verilmesi beklenirken, CHP gurubu söz konusu gündemin incelenmek üzere İmar Komisyonuna gönderilmesini istedi.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve AK Parti gurubu TOKİ tarafından inşaatların ilçede bir an önce gerçekleşebilmesi için konunun mecliste kabul edilmesini ısrarla istemesine rağmen, sayısal çoğunluğa sahip CHP gurubu konuyu İmar Komisyonuna taşınmasını istedi.
TOKİ konusunun imar komisyonuna havale edilmesi yönünde yapılan oylamada, belediye başkanı Aysan ve AK Partili 6 üye çekimser oy kullanırken, kabul oyu kullanan CHP gurubunun oylarıyla Erdek`in TOKİ ile tanışma tarihi gecikmiş oldu.
Toplantının sonunda, Erdek Belediyesi`nin 01 Ocak- 31 Aralık 2010 tarihleri arasındaki faaliyet raporu ele alınıp belediyenin 01 Ocak - 31 Aralık 2010 tarihleri arasında yapılan faaliyetleri mercek altına alındı.
Erdek Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü`nce hazırlanan 2010 Mali Yılı Gider Bütçesi toplamında belediyenin 22.600.000,00 TL olarak tahmin edilen giderleri, 25.035.721,35 TL olarak gerçekleşirken, 2010 Mali Yılı Gelir Bütçesinin ise 18.600.000,00 TL olarak tahmin edilip, 22.600.000,00 TL olarak gerçekleştiği aktarıldı. Belediyenin 01 Ocak-31 Aralık 2010 tarihleri arasında ki faaliyet raporunun oylamasında 6 kabul (AK Parti Gurubu), 1 red (CHP), 8 (CHP) çekimser oy çıkıp toplantı sona erdi.
Haber : Taygun ERTAN

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli