Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Meclis, taslak bütçeyi komisyona gönderdi

Meclis, taslak bütçeyi komisyona gönderdi

Belediye meclisinin Kasım ayı ilk toplantısında, belediyenin 2012 yılı bütçesi ile gelirler tarifesi görüşüldü.

Belediye meclisinin Kasım ayı ilk toplantısında, belediyenin 2012 yılı bütçesi ile gelirler tarifesi görüşüldü. Hazırlanan bütçenin ivedilikle plan ve bütçe komisyonunda incelenip, 15 Kasım`a kadar meclise sunulmasını isteyen meclisin AK Partili üyesi Selçuk Acu, CHP`li üyelerin tepkisi ile karşılaştı.
Erdek belediye meclisi, belediyenin 2012 yılı bütçesi ile gelirler tarifesini incelenmesi için plan ve bütçe komisyonuna gönderdi.
Erdek Belediyesinin Kasım 2011 ayı olağan meclisi, belediyenin 2012 bütçesi ile 2012 yılı gelirler tarifesinin görüşülmesi şeklinde 2 gündem maddesi ile toplandı.
Erdek Belediye Başkan Vekili Turan Gün başkanlığında toplanan Erdek Belediyesi meclisi Kasım ayı 1. olağan toplantısı, AK Parti`den 5, CHP`den 9 meclis üyesinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Gündemin 1. maddesinde yer alan, 2012 yılı Erdek Belediyesi`nin 29 milyon 800 bin liralık taslak bütçesi, üyelerin oy birliğiyle incelenmek üzere plan ve bütçe komisyonuna gönderildi.
Gündemin 2. maddesinde ise; Erdek Belediyesi`nin 2012 yılı gelirler tarifesi bulunuyordu. Bu gündem maddesi de, toplantıda hazır bulunan üyelerin oy birliğiyle incelenmek üzere plan ve bütçe komisyonuna gönderildi.
Her iki maddenin, incelenmek üzere plan ve bütçe komisyonuna gönderilmesinin kesinleşmesinden sonra söz alan, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sedat Ülgay, bütçenin incelenmesi için 15 günlük sürenin yeterli olacağını söyledi.
2 Kasım 2011 Çarşamba günü gerçekleşen toplantıdan sonra 5 gün içinde plan ve bütçe komisyonunun toplanması gerektiğinin altını çizen Ülgay, "komisyon tarafından son şekli verilen bütçenin mecliste görüşülebilmesi için, meclisin en geç 22 Kasım 2011 günü toplanıp karar vermesi lazımdır" dedi.
Meclisin AK Partili üyesi Selçuk Acu, bütçe işinin uzatılmaması isteyip, meclisin bütçeyi görüşmek üzere meclisin 15 Kasım`da toplanmasını istedi. Acu`nun, bu önerisine karşı çıkan CHP`li üyeler meclisin 21 Kasım 2011 Pazartesi günü toplanmasını istedi.
Mecliste sayısal üstünlüğe sahip CHP`li üyelerin isteği gerçekleşip, Meclis Başkanı Turan Gün, meclisin Kasım ayı 2. toplantısını 21 Kasım 2011 Pazartesi günü yapmak üzere toplantıya ara verdi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli