Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Meclis Perşembe günü toplanabildi

Meclis Perşembe günü toplanabildi

Belediye Meclisinin 2 Şubat Çarşamba günü yapılacağı duyurulan Şubat 2011 ayı olağan toplantısı CHP gurubunun katılmaması nedeniyle gerçekleşemedi.

Belediye Meclisinin 2 Şubat Çarşamba günü yapılacağı duyurulan Şubat 2011 ayı olağan toplantısı CHP gurubunun katılmaması nedeniyle gerçekleşemedi.
15 üyeli Erdek Belediye Meclisinin 9 üyesine sahip CHP gurubunun, olağan toplantılara gelmeme ısrarlarını sürdürmesine belediye başkanı ve AK Partili meclis üyelerince eleştiri geldi.
Toplantının iptal edilmesini takiben açıklama yapan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, toplantı yeter sayısını tutanak altına alacak katip üyelerin dahi toplantıya katılmadığını belirtip, mazeretli olarak toplantıya katılamama olabilir, 9 kişi de aynı anda mazeretli olabilir mi? sayısal çoğunluk bu mudur? Erdek`i yönetme ve sevme aşkı bu mudur? soruları eşliğinde CHP`li üyeleri suçladı.
Belediye Başkanı Aysan, sayısal çoğunluğu kullanan CHP`lilerin, belediye meclisinin çalışmalarını engellemeye devam ettiği eleştirisini sürdürüp, Erdek`e fayda getirmeyecek hiçbir konunun meclisin gündeminde bulunamayacağını kaydetti.
CHP gurubu Erdek`i düşünmüyor
CHP gurubunun hep söylediği, "memleketin faydasına olan konularda bizler zaten evet diyoruz" açıklamalarının inandırıcı olmadığını basınla paylaşan Aysan, memleketin faydasına olmayan konu meclise hiç getirilir mi? dedi.
Basın mensuplarına, işte! boş koltuklar karşınızda açıklaması yapan Başkan Aysan, devamında şunları dile getirdi: "Yüce meclis her şeyin üstünde diyeceksiniz, sonra da meclise gelmeyeceksiniz. Seçmenin hür iradesiyle seçilen meclis üyelerinin görevlerini hak etme zorunluluğu vardır. Söylediğiniz farklı, yaptığınız farklı olmamalı. CHP grubu, sayısal üstünlüğüne dayanarak, meclisin katip üyelerini bile kendilerinden seçtirdi. Bugün, yine CHP grubunun tamamı meclise gelmeyince meclisin katip üyeleri de şu anda yok. Aslında mecliste çoğunluk olup olmadığını katip üyelerin belirlemesi gerekir. İşte bugün, daha önce defalarca olduğu gibi CHP`liler, toplantıya yine gelmeyerek, toplantının yapılmasını ve Erdek`in sorunlarının görüşülmesini engellediler. 9 CHP`li üyenin 9`unun da mı, aynı gün mazereti bulunuyor? Demokrasi, Erdek`i sevme ve yönetme anlayışı bu mudur? Söze geldiğinde, `Biz, Erdek`in yararına işlerin önünü tıkamayız` diyorlar. Meclise gelen konular, Erdek`in yararına değil midir? Erdek halkının, CHP`nin bu tutumunu artık görmeleri gerektiğini düşünüyorum. Erdek`i yönetmeye talip olanların, söyledikleri ile yaptıklarının örtüşmesi, Erdeklilerin, kendilerine ilçeye hizmet için verdikleri oyları hak etmeleri gerekir. Ama onların, Erdek`i düşündükleri yok.  Kendilerine verilen oyları hak etmeleri için meclisin çalışmalarını engellememelerini bir kez daha talep ediyorum. AK Parti gurubundan, Aycan Ener Gönen`de bir akrabasının cenaze törenine bugünkü toplantıdan dolayı katılamadı. Selcuk Acu, toplantıya hasta yatağından kalkıp geldi. Meclis toplantılarına katılmamak, ilçeye verilen en büyük cezadır. Tüm engellemelere rağmen, bizler sonuna kadar Erdek`imiz için en iyisini yapmaya çalışacağız."
Meclis Perşembe günü toplanabildi!   
Çarşamba günü yapılamayan belediye meclis toplantısı Perşembe günü yapıldı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığında toplanan meclise CHP`li ve AK Partili üyelerin tamamı katıldı.
Belediyede çalışan 11 sözleşmeli personeli ilgilendiren maaş belirlenmesi, AK Parti gurubunun yanı sıra CHP`den 4 üyenin oluruyla mecliste kabul edildi.
Mecliste alınan bu kararla, 1 Ocak 2011`den bu yanan ücretsiz çalışan sözleşmeli personel ücretli çalışır hale gelmiş oldu.
Toplam 11 asıl, 1 ek gündem maddesinin tartışıldığı mecliste, ilçemiz için hayati derecede önemli dört  gündem konusu da dahil olmak üzere gündemdeki tüm maddeler kabul edildi.
CHP`den Levent Karabacak, Burhan Karışık, Fatih Payal ile M. Ali Yağcı`nın, AK Parti gurubu doğrultusunda oy kullanması sonucu 1 Ocak 2011 tarihinden bu yana belediye de çalışan sözleşmeli personelin maaş belirsizliğine son verilmiş oldu.
Gündemdeki diğer konulardan biri, artık yetersiz kalan ilçemiz mezarlığının genişletilmesi, içkili yerlerin belirlenmesi ile ilçeye bir kapalı spor salonu kazandırılmasıydı.
Erdek İlçe Şehir mezarlığının genişletilmesi için belediyece çalışmalara başlatılması oy birliğiyle kabul edildi.
Erdek Maşatlık Bölgesi ile Kumlu Yalı Caddesi güzergahının içkili yerler krokisi içinde yer alması, AK Partili üye Turan Gün`ün hayır oyuna karşılık diğer tüm üyelerin oylarıyla kabul edildi.
Güney Marmara Belediyeler Birliği`ne, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`a eşlik etmesi için, CHP`li üyelerden Nimet Kalafat ve Levent Karabacak asil üye olarak seçildi.
Ek gündemde, ilçeye kapalı spor salonu yapılması yer alıyordu. AK Partili üye Aycan Ener tarafından meclise verilen ek gündem maddesinin konusu ilçeye kapalıspor yapılmasıydı.
Erdek Ocaklar Beldesi kavşağında, eski Disco Golfa yakın bir noktada mülkiyeti belediye ye ait 5200 M2`lik arsa üzerine kapalıspor salonu yapılmak üzere konunun imar komisyonuna gönderilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Edinilen bilgiye göre, İlçemize yapılması planlanan kapalıspor salonunun Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılacağı, ödeneğin ise hazır olduğu belirtildi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli