Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Meclis Üyesi Mırız´dan Başkan Sarı´ya

Meclis Üyesi Mırız´dan Başkan Sarı´ya

"Benim Erdek´i Sevmemi Engelleyemezsin"

Erdek Belediyesi´nin AK Partili Meclis Üyesi Yaşar Ceyhun Mırız geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek Erdek gündemi ve kendisinin hakkında yapılana suçlamalara yanıt vermişti.
Mırız´ın bir çok konu hakkında açıklama ve iddialarda bulunduğu basın toplantısı haberinin tamamını bu haberde yayınlıyoruz.
Kastride ki araziyi babama rica minnet sattılar
Erdek Belediyesi ile davalık olduğu kastri mevkiinde ki arazi hakkında açıklamalarda bulunan Mırız, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın bu araziyi Babam rahmetli Osman Mırız´a rica minnet satığını iddia ederek "Rahmetli babam işçinin parasının ödenmesinden yana olan bir insandı. 2004 Yılında Başkan Sarı babama gelerek biz çalışanlarımızın maaşlarını ödeyemiyoruz. Bizim Kastride bir arazimiz var ve satışa çıkartıyoruz. Gelin bu araziyi siz alın teklifinde bulunuyor. Babamda bu ricayı kırmıyor ve bizi görevlendirerek araziyi almamızı istiyor. Sonra bir bakıyoruz ki bu arazinin üzerinde SGK hacizleri bulunuyor. Yani Hüseyin Sarı´nın satmaması gereken bir araziyi rica minnet bize satıyor. Tabii bizde dava açıyoruz, olay bundan ibarettir. Sarı´nın söyledği gibi 18. Madde uygulamasıyla alakalı bir konu değildir. Kesinlikle bu doğru değildir. Üzerinde haciz bulunan bu araziyi bize rica minnet satarak tapumu alamadığım için dava açtım. Bu tapu benim hakkım değil mi?" dedi.
Erdek´e katma değer katmak istiyorum
Erdek Belediyesi ile arasında bulunan bir başka dava konusu olan çuğra mevkiinde bulunan arazileriyle ilgilide bilgiler veren Yaşar Ceyhun Mırız, "Çuğra mevkiinde yine rahmetli babam seneler önce bir yer satın aldı. Bu arazide de belediye ile aramızda bir dava söz konusu oldu. Bu arazide de 18. maddesi uygulandı ve sonra iptal edildi. Daha sonra bizde belediyeye arazinin eski haline dönmesi için bir dava açtık. Sonuçta babam rahmetli Osman Mırız Erdek´e bir sürü yatırım yapmış bir insan. Şimdi babam yok diye biz bu yatırımları durduracak mıyız? Hayır. Tabii ki bende Erdek´e yatırım yapmak istiyorum. Katma değer kazandırmak istiyorum. Yani arazilerim var otel yapamıyorum. Bu arazide ki yere Erdek´e en büyük oteli kazandırmak istiyorum ama yapamıyorum.

Bunun için Erdek Belediyesi´ne defalarca bu sorunun çözülmesi için talebim oldu. Ancak Erdek Belediyesi sorunuma çözüm odaklı yaklaşmadığı için bende arazimin eski haline dönmesi için dava açtım. Mahkeme bilirkişi atadı. Parantez içinde söylüyorum. Bilirkişiyi mahkeme atadı. Ceyhun Mırız atamadı. Avukatım Yüksel Değirmenci atamadı. Mahkeme atadı ve araziye eski parayla 17 milyon lira değer biçti. Bunun karşılığında da mahkemeye 300 bin lira harç parası yatırdım. Sonra Erdek Belediyesi beni çağırarak davadan vazgeçmemi istedi. Neden vazgeçeyim ki? O zaman beni bir meclis üyesi olarak görmeyin normal bir vatandaş olarak görün ve benim sorunumu çözün dedim. Belediyeye sürede verdim. Çözdüler mi? Hayır. Peki ben niçin davadan vazgeçeyim o zaman? Hatta sorunu yokuşa sürmek için gittiler onlarda 300 bin lira para yatırarak İstinaf Mahkemesi´ne başvurdular. Yani davayı kaybedeceğinizi bile bile niçin bu paraları çar çur ederek dava açıyorsunuz. Yazık günah değil mi? Gidin o paraları personelinize maaş olarak verin. Benimle böyle uğraşmayın, benim önümü kesmeyin ben Erdek´e yatırım yapmak istiyorum. Erdek´e katma değer kazandırmak istiyorum." diye konuştu.
Araç hacizlerini ben koydurtmadım
Geçtiğimiz günlerde Erdek Belediyesi´nin araçlarına konulan haciz konusuna da değinen Mırız, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Erdek Belediyesi´nin zabıta araçlarına konulan hacizleri Hüseyin Sarı benim koydurduğumu söylüyor. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. Bir kere alacak benim alacağım değil. Onların açtığı davaları sürekli biz kazandığımız için sonuç olarak bir avukatlık ücreti doğuyor. Bu ücreti de kaybeden taraf ödüyor. Şimdi burada beni ilgilendiren bir durum var mı? Avukatın ekmek parası. Adam geçimini bunla sağlıyor. Ben nasıl diyeyim ki adama ya boş ver sen bu parayı alma diye. Adam davayı kazanıyor ve para hak ediyor. Buna karşılık Erdek Belediyesi adamın parasını ödeyemediği için icra yoluna başvurmuş. Burada beni ilgilendiren bir durum yok. Benim zaten Erdek Belediyesi´nden 2 milyon lira alacağım var. Ben belediyeyi sıkıntıya düşürmek istesem ilk baş bu alacaklar için yakasına yapışırım. Bunu yapmamam da ki tek neden! orada o kadar personel maaşını alamıyorken ben bu parayı isteyemem. Konunun özü budur."
Sarı, ücretsiz internet hizmetine engel oldu
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın sürekli Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ni eleştirdiğini belirten Mırız, "Başkan Sarı sürekli olarak büyükşehir belediyesini eleştiriyor, Erdek halkına şikayet ediyor. Büyükşehrin Erdek´e hizmet getirmediğini söylüyor. O zaman ben kendisine soruyorum. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin bir çok ilçede toplu yaşam alanları ve meydanlarda gerçekleştirdiği ücretsiz internet hizmetine Erdek´te neden engel oldu? Neden bu hizmetten Erdekli vatandaşların yararlanmasını istemedi.?Yani çok merak ediyorum. Beş dakikalık bir kazı işiyle halledilecek bu hizmete niçin izin vermedi? Çıksın bunu Erdekli vatandaşlarımıza açıklasın." şeklinde konuştu.
Erdek Artaki Marina ve Kaya Disco zarar ediyor
Erdek Belediyesi´nin birinci görevinin işletmecilik yapmak olmadığını ve işletmecilik yapamadığını belirten Mırız, Erdek Artaki Marina Restaurant ve Kaya Disco´nun her yıl zarar ettiğini öne sürdü.
Erdek Belediyesi´nin artık bunları işletme sevdasından vazgeçerek kiraya vermesini öneren Mırız, "Hüseyin Sarı´nın bir Kaya Disco ve restaurant sevdası var. Anlamış değilim. Yani bu işletmeler nasıl her sene zarar eder? bunu da anlamış değilim. Erdek Kaya Disco´ya her sene ses sistemi kiralanıyor. Bu kiralama işi de şirket üzerinden yapılıyor. Madem bu mekana bu ses sistemi şart ve madem bu işletmeyi kiraya vermeyeceksiniz o zaman kiralayacağımıza satın alalım. Nedir yani her sene kirala kirala elinde bir şey yok ve zarar eden bir mekan. Yani bu disco ve restaurantı madem işletmeyi bilmiyorsun o zaman işletmeyi çalıştırmayıp kiraya verse, kazandığı kirayla o personele maaş ödese daha iyi değil mi? Yani gıda sektöründe zarar eden tek yer burasını biliyorum. Kendimi bildim bileli Mırız Turizm A.Ş´de işletmecilik yapıyorum, ben bu şekilde bir işletmeciliği anlamış değilim. Arteka Restaurant´ın 977 bin geliri var 1 milyon 341 bin lira gideri var. Tabii bu 977 bin lira gelirinde 500 bin lirasını Erdek Belediyesi ödüyor. O cepten al bu cebe koy, böyle bir işletmecilik olmaz." dedi.
Erdek Zamanı Festivali´ne 706 bin lira para harcandı
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´ı bir çok kez personeli maaş alamıyor diye uykularının kaçtığını beyan ettiğini dile getiren Mırız, "Başkan Sarı personeline maaş veremediği için uyku uyuyamadığını söyledi. Ardından bir Erdek Zamanı Festivali yaptı. Bu festivalde de Erdek Belediyesi´nin cebinden bir kuruş para çıkmadığını söyledi. Ancak bugün bir bakıyorsunuz Erdek Belediyesi´nin kasasından bu festival için 706 bin lira bir bütçe gözüküyor. Bunu çıksın Erdek halkına ve personeline açıklasın. Bu personel orada maaş almayarak çalışırken Erdek Belediyesi olarak bu festivale nasıl bu paraları harcayabiliyor.?Hani uykuları kaçıyordu. Hani maaş veremediği için çok üzülüyordu. Şimdi bu festivale harcanan paraları çıksın personeline açıklasın." diye konuştu.
Benim Erdek´i sevmemi engelleyemezsin
Kendisine sürekli olarak Erdek´li değil dışarıdan gelme gibi yakıştırmalar yapıldığını hatırlatan Mırız, "Bana sürekli olarak dışarıdan gelme, Erdek´li değil diyorlar. Yani bu memlekette bir tek onlar mı yaşıyor? Bu memlekette Gümüşhane´li, Bayburt´lu, Karadeniz´li, Tokat´lı ve benzeri bir sürü arkadaşımız, kardeşlerimiz var. Ama Erdek´in bütün inşaat ve iş yükü gücünü çeken insanlar yine bu insanlar. Yani bizleriz. Biz dışarıdan da olsa içeriden de olsa bu memlekete hizmet etmek istiyoruz. Niçin bize sürekli olarak dışarıdan dışarıdan diye dayatma yapıyorlar. Biz bu memlekete aşığız ve bu memlekete hizmet edeceğiz. Kardeşim ben Erdek´liyim. Benim Erdek´i sevmemi Hüseyin Sarı engelleyemez. Ben Erdek´e hizmet için varım. Beni sürekli olarak bazı konuların içine çekerek beni sindirmek isteyenlere açık açık söylüyorum. Ben bu memleketten gitmeyeceğim. Ben bu memlekette kalıcıyım, boşuna uğraşmayın. Erdek´e yatırıma da devam, hizmete de devam." şeklinde konuştu.
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli