Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Meclis toplandı

Meclis toplandı

Erdek Belediye Meclisi´nin Ekim ayı toplantısı yapıldı.

Erdek Belediye Meclisi´nin Ekim ayı toplantısı yapıldı.
Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın başkanlığında gerçekleşen toplantının ilk gündem maddesini 2017 yılı gelir tarifesi oluşturdu. Başkan Sarı, bu tarifeye enflasyon oranında zam yapmayı düşündüklerini belirtti. Konu, görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu´na gönderildi. Ardından, 2017 yılı tahmini belediye bütçesi konusu görüşüldü. Başkan Sarı, 2017 yılı tahmini bütçesinin toplam gelirini 47 milyon 400 bin lira, giderlerini ise 50 milyon lira olarak belirleyip ayrıca 2 milyon 600 bin lira da borçlanma yapmayı planladıklarını açık-ladı. Sarı, 2016 yılı bütçesinin ise 41 milyon lira olduğunu, belediyenin, 2016 yılında, haziran ayından bu yana toplam tahsilatının 11 milyon lira olduğunu açıkladı. Tahmini bütçe de görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu´na gönderildi. 

HAVUZLAR İLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİK
Belediye Meclisi´nin toplantısında, havuzlar ile ilgili önemli bir değişiklik yapıldı. Önceki yıllarda, belediye meclisinden geçen, ?Havuzlar, parsel sınırları ve binalara iki metreden fazla yaklaşamaz? kararı kaldırıldı. Buna göre artık havuzlar, binaların duvar sınırına dek yaklaşabilecek.
CADDE VE SOKAK İSMİ DEĞİŞİKLİKLERİ
Meclis gündemine, ilçedeki bazı cadde ve sokakların isimlerin değiştirilmesi konusu da geldi. Alaattin Mahallesi, Denizciler Caddesi´nin ve aynı mahalledeki 18 No´lu sokağın isminin değiştirilmesi, Türk tiyatrosunun duayen isimlerinden Genco Erkal´ın isminin, Erdek´teki cadde, sokak veya bulvara verilmesi ile ilgili olarak yapılan vatandaş başvuruları, İmar Komisyonu´na gönderildi. Bu başvurular, komisyonun vereceği rapordan sonra yeniden meclis gündemine gelerek görüşülüp karara bağlanacak.
BAKIRKÖY BELEDİYESİ´ NDEN ARAÇ
Mecliste, İstanbul Bakırköy Belediyesi´nden hibe olarak istenecek araç-gereçler için Belediye Başkanı Hüseyin Sarı yetki verilmesi konusu da görüşüldü. Başkan Sarı, Bakırköy Belediyesi´nin, araç-gereç parkını yenilemesi nedeniyle boşa çıkan 25 kişilik bir minibüs ile iki adet su tankını hibe olarak isteyeceklerini belirtti. Meclis, bu konuda başkan Sarı´ya oybirliğiyle yetki verdi.
Meclisin Ekim ayı ikinci toplantısı 21 Ekim 2016 Cuma günü, saat 16.00´da yapacak.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Meclis toplandı
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli