Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Meclis olağanüstü toplandı

Meclis olağanüstü toplandı

Bandırma Belediye Meclisi´nin tek gündemden oluşan olağanüstü ekim ayı toplantısı yapıldı.

Bandırma Belediye Meclisi´nin tek gündemden oluşan olağanüstü ekim ayı toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda belediyenin 2016 yılı tahmini bütçesi,110 bin lira olarak, AKP ve MHP gruplarının ret oylarına karşın CHP grubunun oylarıyla kabul edildi.
Bütçe görüşmelerinde ilk konuşmayı CHP adına Celile Gezen yaptı. Bütçenin hazırlanışı hakkında bilgi veren Gezen, ?Bandırma için hayallerimiz var. Balıkesir Büyükşehir yasasıyla birlikte gelirlerimiz çok azalmasına karşın bu hayallerimizi yaşama geçirmeye çalışacağız? dedi.
Ardından söz alan AKP grup sözcüsü ve AKP İlçe Başkanı Alp Bostancı, tahmini bütçeyi kalem kalem eleştirirken, bütçenin, hayali ve gerçekleşmesi mümkün olmadığını öne sürdü. Bostancı, son altı yıldır yerel yönetimde bulunan belediyeyi şehircilik yeteneği olmamak ve mirasyedi davranmakla suçladı. Bostancı, yatırım yapamadığını öne sürdüğü yerel yönetimin mülk satışlarını da eleştirirken, ?Hani siz satan değil, alan belediye olacaktınız?? diye sordu.
MHP adına konuşan Harun Algül de tahmini bütçenin gerçekleşme ihtimalinin düşük olduğuna dikkati çekerek, ?Bu yıl, şu ana dek 16 milyonluk belediye mülkünü sattınız. 4 yıl içinde 80 milyonluk mülk satışını düşünüyorsunuz. Buna katılmamız mümkün değildir? dedi.
Eleştirilere yanıt veren Belediye Başkanı Dursun Mirza, ?Balıkesir´in Büyükşehir olmasından sonra bütçemizin 2-2,5 kat artacağı söyleniyordu. Ancak tam tersi oldu. Gelirlerimiz artacağına azaldı, bütçemiz de % 60 düştü. Bu koşullarda Bandırmaya yatırım yapmak ve vatandaşlarımıza hizmet vermek için çaba harcıyoruz. Ancak belediyecilik bütçe işi. Bütçeniz kadar hizmet edersiniz? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Meclis olağanüstü toplandı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli