Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Meclis 2. oturumunu yaptı

Meclis 2. oturumunu yaptı

Çay bahçelerinin yapım işini üstlenen firmayla olan sözleşme karşılıklı anlaşarak fesh edildi Yarım kalan projeyi, çay bahçelerini 10 yıllığına kiralayan Tomurcuk firması tamamyacak

Erdek Belediye Meclisinin Mayıs ayı ikinci oturumunda tek madde görüşülerek karara bağlandı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın başkanlığında toplanan Belediye Meclisinde, Ak Parti ve CHP´li üyelerin tümü hazır bulundu.
Meclis gündeminin tek maddesi olan ve yapımı yılan hikayesine dönen çay bahçeleri konusu masaya yatırılırken, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, yapım işini alan müteahhit firma ile karşılıklı anlaşılarak sözleşmenin dün feshedildiğini bildirdi. Sarı, çay bahçeleri konusu hakkında meclis üyelerine kısa bir brifing verirken haziran ayı başında çay bahçelerinin hazır olacağını bildirdi.
Müteahhide kalan borç 420.000 TL
Başkan Sarı, " Çay bahçelerinin yapım aşamasında proje tadilatından kaynaklanan birtakım gecikmeler söz konusu oldu.

Ancak firmadan da kaynaklanan 80 günlük bir gecikme var. Bugün itibariyle çay bahçelerinin yapım işlemini üstlenen firmayla olan sözleşmemizi karşılıklı anlaşarak feshettik. Projenin toplam ihale bedeli 1 milyon 756 bin 430 lira. Müteahhit firmaya kalan borcumuz ise 420 bin. Yapımı üstlenen firmayla bugün karşılıklı olarak oturup konuştuk. Avukatlar nezdinde bir anlaşma yaparak sözleşmeyi feshettik. Yaptığımız anlaşmaya göre müteahhidin kalan borcunu bizim kestiğimiz 42 bin liralık 80 günlük gecikme cezasını alacaktan düşerek peyder pey ödeyeceğiz. Müteahhidin içeride 120 bin lira teminatı var. Bu teminatın 80 binini iade ederek alacağından düşeceğiz. 40 bin lirası bize olan gecikme cezasını keseceğiz. Anlaşmaya bir madde daha koydurarak müteahhide kalan borcunu ödememizin ardından firma, Erdekspor´a 150 bin lira hibede bulunacak. " dedi.

/resimler/2016-5/6/2206026401398.jpg

Çay bahçeleri haziran ayında tamam
Sözleşmenin feshedilmesi için yapılan anlaşmayı meclis üyelerine ayrıntılarıyla anlatan Sarı, daha sonra projenin tamamlanması konusuna değindi. Çay bahçelerinin ihalesini 10 yıllığına kiralayan Tomurcuk firmasının projeyi tamamlamak için talepte bulunduğunu açıkladı. Tomurcuk firmasının çay bahçelerini tamamlamayı ve 10 yıllık kira süresini 1 yıl daha uzatmayı teklif ettiğini bildirdi. Başkan Sarı, "Toplam bedeli 1 milyon 756 bin lira olan projenin tamamlanması için 342 bin liralık daha yapı işlemi var. Ancak biz Tomurcuk firmasıyla oturup konuştuk ve projenin 250 bin liraya tamamlanabileceği konusunda hem fikir olduk. Yani bu işten belediyemizin 100 bin lira kârı olacak. Çay bahçelerinin 10 yıllık kira ihalesini alan Tomurcuk firması, bize yapım işinin geri kalan bölümünü tamamlamayabileceğini, ancak 10 yıllık kira süresinin 1 yıl daha uzatılarak 11 yıla çıkarılmasını teklif etti. Bence mantıklı bir teklif. Zaten proje tadilatı ve yüklenici firma tarafından 6 aylık bir gecikme söz konusu. Yani Tomurcuk, bu gecikmenin üzerine bir altı ay daha çay bahçelerini işletecek ve projeyi haziran ayı başında hazır duruma getirecek." diye konuştu.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın verdiği bilgilerin ardından Tomurcuk firmasının, kira süresinin 5 ay daha uzatılması koşuluyla çay bahçelerini tamamlamak için yaptığı teklif, meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Meclis oturumunu yaptı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı