Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

MEBin emek sömürüsü yaptığını öne sürdü

MEBin emek sömürüsü yaptığını öne sürdü

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, öğretmen açığı varken, atama yapılmayıp ücretli öğretmen çalıştırılıp emek sömürüsü yapıldığını belirtti.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, öğretmen açığı varken, atama yapılmayıp ücretli öğretmen çalıştırılıp emek sömürüsü yapıldığını belirtti.
Öğretmen atamalarında ve özür grubu tayinlerinde yaşanan sıkıntılar yüzünden sıkıntılı bir eğitim-öğretim dönemine başlanıldığını dile getiren Akova, "Atama bekleyen ya da özür grubu çerçevesinde yer değişikliği bekleyen öğretmenler varken, okullarda halen öğretmen açığı olduğu ve okul müdürlerinin ücretli öğretmen talep ettiği öğrenilmiştir. Okullarda öğretmen açığı varken yeni atama yapılmaması ve ücretli öğretmen çalıştırılmasını anlamak mümkün değildir. Ücretli öğretmenlerin kadrolu öğretmenlere göre hem daha fazla iş yükü hem de branş dışı dersleri üstlenmelerine rağmen, daha düzensiz ve düşük ücretli çalışması Anayasamızın eşitlik ilkesine aykırıdır" şeklinde konuştu.
Bu nedenlerle Milli Eğitim Bakanı tarafından cevaplandırılması için TBMM`ye soru önergesi verdiğini açıklayan Akova, şu soruların cevaplarını istediğini ifade etti:
1. Öğretmen açığı varken, öğretmen ataması yapılmayıp, ücretli öğretmen çalıştırılmasının sebebi nedir?
2. Güvencesiz, düzenli bir geliri olmadan ücretli çalıştırılan öğretmenlerin atanması neden yapılmamaktadır?
3. Güvencesiz, düzenli bir geliri olmadan ücretli öğretmen çalıştırılmasının sebebi merkezi yönetimin bütçe açığını daha fazla artırmak istememesi ve öğretmen kadroları için yeterli bütçe ayrılmaması mıdır?
4. Bakanlığınıza bağlı okullarda toplam kaç adet açık öğretmen kadrosu bulunmaktadır?
5. 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde toplam kaç adet ücretli öğretmen istihdam edilmiştir?
6. Ücretli öğretmenlerin kadrolu öğretmenlere göre hem daha fazla iş yükü hem de branş dışı dersleri üstlenmelerine rağmen daha düzensiz ve düşük ücretli çalışmasını Anayasamızın eşitlik ilkesine aykırı bulmuyor musunuz?



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı