Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

M.E.B. Dinçer, ayrıcalıklı davranıyormuş

M.E.B. Dinçer, ayrıcalıklı davranıyormuş

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, 2012-2013 Eğitim-öğretim dönemine başlayacağımız şu günlerde, öğretmenlerin özür grubu atamalarında yaşadığı büyük sıkıntı ile yeni ataması yapılacak öğretmenler için yeteri kadar kadro olmamasının yanı sıra..

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, 2012-2013 Eğitim-öğretim dönemine başlayacağımız şu günlerde, öğretmenlerin özür grubu atamalarında yaşadığı büyük sıkıntı ile yeni ataması yapılacak öğretmenler için yeteri kadar kadro olmamasının yanı sıra, herkese eşit davranacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`in bazı kişilere ayrıcalık tanıdığının ortaya çıkmasını üzüntü verici durum olarak değerlendirdi. 
Bu sıkıntıların geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımız için varolan eğitim camiasında gerçekleşmesi ve bu camiada yaşanan kaos ülkemizin geleceğine dair endişelerimizi daha da artırmaktadır şeklinde konuşan CHP Milletvekili Akova, Milli Eğitim Bakanının Haziran ayında yaptığı açıklamada "Özellikle geçici öğretmenler konusunda göğüslemek zorunda kaldığım sorunları size anlatmak istemiyorum. Bakan olduğumdan bu zamana kadar, hiçbirinize hak etmediği bir şeyi vermediğim gibi, herhangi bir şeyi hak etmiş insandan da sakınmadım. Geçici görevlendirmelere, il ve ilçe düzeyindeki atamalara, mazeretle ilgili atamalara herkes uyacak, en tepedeki insan da en aşağıdaki insana kadar herkesin eşit düzeyde muamele gördüğü bir Milli Eğitim Bakanlığı vaat ediyorum" sözünü hatırlattı.
Bu kararı yürürlüğe koyduğunu kaydeden Akova, Ancak haberlerde yer alan bilgiye göre, 48 kişi için "geçici görevlendirme" emri Bakan tarafından verilmiş. Öğretmenlerin özür grubu atamalarında yaşadığı sıkıntılar, yıllardır atama bekleyen öğretmenlerimizin dramları bilinirken, herkese eşit davranılacak söyleminden sonra 48 kişiye ayrıcalık yapılmasını anlamak mümkün değildir. Bu nedenlerle Milli Eğitim Bakanına yönelttiğim yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdim:
1. Geçici görevlendirme listesinde bulunan 48 kişinin isimleri ve uzmanlıkları nedir?
2. Bu 48 kişinin Bakan, milletvekili ya da üst düzey bürokratlarla yakınlıkları mevcut mudur?
3. Geçici görevlendirmesi yapılan 48 kişinin Merkez teşkilatta yapacağı görevler nelerdir? Bu görevler için zaten Merkez teşkilatta çalışacak yeteri kadar eleman mevcut değilmiydi?
4. Merkez teşkilatta görevlendirecek bu 48 kişi hangi kriterlere göre tespit edilmiştir?
5. Bu uygulamanız ile artık herkese eşit düzeyde davranmayacağınızı mı ilan ediyorsunuz?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli