Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

?Mavi Bayrak? sayısı artacak

?Mavi Bayrak? sayısı artacak

Balıkesir ilinde ikinci konutlar dahil 500 bin yatak var

Balıkesir Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çaltı, Erdek´te incelemelerde bulundu. Önümüzdeki turizm döneminde, Balıkesir ili sınırları içindeki turizmden umutlu olduğunu vurgulayan Çaltı, şunları söyledi:
?İlimiz sınırları içinde turizm yapılan bölgelerde toplam 60 bin yatak var. Bunlara yazlıkları bulunan ikinci konut sahiplerini de eklerseniz, yatak sayısı 500 bini bulur. Balıkesir, ülkemizdeki yatak sayısı açısından Antalya, Muğla ve İzmir´den sonra dördüncü sırada yer alıyor. Balıkesir ili sınırları içinde yapılan turizm, genellikle iç turizme yönelik bulunduğundan, bu yılki turizm sezonunda sıkıntı beklemiyorum. Kısacası hareketli bir sezon bekliyorum.?
Erdek başta olmak üzere Balıkesir´in, İstanbul´a yakınlığının turizm için çok önemli bir avantaj oluşturduğuna dikkat çeken Çaltı, şöyle konuştu:
?İlimizdeki turizm bölgelerine İstanbul´dan, eğer yılda 1 milyon turist çekmeyi başarabilirsek, turizm konusunda ihya oluruz. Erdek de, turizm açısından çok önemli bir merkez. Temiz bir denize sahip, dingin bir ilçe. Hâlen, Avrupa merkezli denetime sahip bulunan Türkiye Çevre Vakfı tarafından, denize girilmesi çok elverişli olan yerlere verilen dört ?Mavi Bayrak´a sahip bulunuyor. Erdek´teki dört plajda bulunan bu bayrakların sayısını artırmayı, en azından 10´a yükseltmeyi bekliyor ve bu konuda çalışmalar yapıyoruz.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Mavi Bayrak sayısı artacak
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli