Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Matematik İstasyonu ve İngilizce Sokağı hizmete girdi

Matematik İstasyonu ve İngilizce Sokağı hizmete girdi

Balıkesir İli Altıeylül ilçesindeki Kadriye Kemal Gürel İlkokulu’nda Milli Eğitim Bakanlığı’nın matematik seferberliği çerçevesinde oluşturulan

Balıkesir İli Altıeylül ilçesindeki Kadriye Kemal Gürel İlkokulu’nda Milli Eğitim Bakanlığı’nın matematik seferberliği çerçevesinde oluşturulan “Matematik İstasyonu” ve “İngilizce Sokağı”nın açılışı gerçekleştirildi. “Duyun, Görün, Yaşayın Müzik İçimizde” ve “Atalarımızla Oyunlarda Buluşuyoruz” adlı projeler dahilinde öğrencilerin ebeveynleriyle birlikte tasarladıkları müzik aletleri ve unutulmaya yüz tutmuş oyuncaklar sergilenecek. 
“Minikçe Bir Keşiftir Matematik” projesi çerçevesinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Kadriye Kemal Gürel İlkokulu Müdürü Kerem Osmanoğlu, matematiği günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla başlatılan “Matematik Seferberliği”ne destek olmak amacıyla “Minikçe Bir Keşiftir Matematik” projesi başlattıklarını belirtti. 
Eğitimde sanatı kullanarak çocukların sosyal yaşama kazandırılması gerektiğini söyleyen Osmanoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Sanata ilgisi olan ve müzik kulağı olan çocukların yeteneklerinin keşfedilmesi ve sonrasında profesyonel müzik eğitimi veren kurumlara yönlendirilmesi, çocuklarda yetenekleri dahilinde enstrüman çalma ilgisi uyandırmak, sanatsal hobiler kazandırılarak beceriyi hayat boyu devam ettirerek serbest zamanlarını iyi değerlendiren bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, STEM dahilinde düşünce ile çözümler üreten, çözümleri ürünlere dönüştürebilen bireyler yetiştirmek amacıyla yürütülen 'Duyun, Görün, Yaşayın Müzik İçimizde' projesi dahilinde Necatibey Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü akademisyen ve öğrencileri ile işbirliğine gidildi. Öğrencilerimiz bölümün orkestra dersine misafir oldu. Her öğrenci, atık malzemelerle ve ailenin de katkılarıyla STEM eğitimi ile de ilişkili olan üç boyutlu olarak istedikleri bir çalgı aletini tasarladı. Atalarımızdan bize kalan milli kültürümüz olan bu unutulmaya yüz tutmuş oyuncakları daha fazla çocuğa tanıtıp kültür aktarımını sağlamak amacıyla yürütülen 'Atalarımızla Oyunlarda Buluşuyoruz' adlı projeler dahilinde öğrencilerimiz büyüklerimizin oynadığı oyunları ve oyuncakları araştırarak edindikleri bilgileri diğer arkadaşlarıyla paylaştı. Unutulmaya yüz tutmuş oyuncakları buldu veya aileleriyle birlikte tekrardan yaptı. Bu sayede öğrencilerin daha önce hiç görmedikleri oyuncaklarla dokunmaları ve oynamaları sağlandı. İlkokul dönemindeki çocuklarımız somut işlemler döneminde oldukları için görsellerle gizil öğrenmelerini desteklemek amacıyla 'İngilizce Sokağı' hayata geçirildi" dedi. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı