Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Marmaradaki camiye yıkım kararı

Marmaradaki camiye yıkım kararı

Mahkeme, kaçak yapılan camiye yıkım kararı verdi.

Mahkeme, kaçak yapılan camiye yıkım kararı verdi.
Cami Yaptırma Derneği tarafından yapılan Marmara İlçesinde, mülkiyeti şahsa ait bir arsaya izinsiz olarak yapıldığı gerekçesiyle açılan davada, yerel mahkeme tarafından caminin yıkım kararı verildi.
Davacı Kemal Talaş, kendisini davanın hukuki sonucundan çok, ilmi yönü ilgilendirdiğini belirterek, yerel mahkemenin kendisine ait arsaya kaçak olarak yapılan camiye yıkım kararı vermesi ardından aradığı Diyanet işleri Başkanlığı Fetva dairesinden, bu camide kılınan namazın kabul olup olmayacağı sorusuna aldığı cevapla şaşkına döndüğünü açıkladı. 
Kemal Talaş, "Ben rızam olmadan arsama hülle yapılarak inşa edilen camiye karşı başlattığım hukuk mücadelesini kazandım. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Fetva Dairesini arayarak bu camide kılınan namazın kabul olup olmadığını sordum. Aldığım cevap son derece ilginç ``Allah`ın sevgili kulusun, Müminler Cami yapmaya senin arsanı uygun görmüşler, Müminler bu camide namaz kılıp dua edecekler sende sevap kazanacaksın!...`` dediler. Bende kendilerine, ``İyi güzel verdiğiniz cevap beni tatmin etti, ancak ben size arsayı satayım, cami sizin arsanıza yapılmış olsun, namaz kılan müminlerin sevabı da sizin olsun, gördüğüm kadarı ile sizin sevaba daha çok ihtiyacınız var`` dediğini söylediğini belirtti.
Kemal Talaş, 30 yıllık meslek hayatında dürüstlüğünden taviz vermeden gecesini gündüzüne katarak çalışıp, 1992-95 yılları arasında görev yaptığı Marmara adasında, gelecekte önüne çıkar düşüncesi ile bu arsayı satın aldığını, ancak daha sonra tayini çıkıp Erdek`e geldiğinde bir daha parselin akıbeti hakkında araştırma imkanı bulunmadığını belirterek, ``Başta Marmara İlçe Belediyesi, ardından caminin yapılması için yer tespiti yapıp, cemaate ön ayak olan Marmara İlçe Müftüsüne, kurulan dernekte, din, iman istismarcılığı yaparak, bilerek, tasarlayarak arsama inşaat yapıp, ardından hukuk sürecinde sorumluluktan kurtulmak için derneği fesih ederek, camiyi diyanete bağışlayan bir düşüncenin, Peygamberi mizin bize sunduğu yüce dinimizin kuralları ile bağdaşmadığı inancı ile çiğnenen manevi hakkımı, hukuki süreçte geçte olsa aldım. Bilerek tasarlayarak, haberim olmadan bana ait arsaya cami yapma kararı veren herkese hakkımı helal etmiyorum`` dedi.
Kaçak olarak inşa edilen Marmara Camiinin geçmişten günümüze devam eden dava süreçlerini yılmadan takip eden ve sonuçta davayı kazanarak cami için yıkım kararı aldıran Kemal Talaş, inanç ve onur mücadelesi arasında kaldığı bu dava sonucunu yıkım kararını uygulayarak tecelli etmesini sağlamamak için, arsayı bir hamiyetperverin kendisinden satın alarak camiye bağışlamasını beklediğini ifade etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli