Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Marmara´da Uluslararası Heykel Sempozyumu

Marmara´da Uluslararası  Heykel Sempozyumu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyesi işbirliğiyle, Marmara ilçesi Saraylar Mahallesinde Uluslararası Mermer Heykel Sempozyumu düzenleniyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyesi işbirliğiyle, Marmara ilçesi Saraylar Mahallesinde Uluslararası Mermer Heykel Sempozyumu düzenleniyor.
Marmara İlçesinde 24 Temmuz 2015 Cuma günü başlayacak olan sempozyum 21 Ağustos 2015 tarihinde sona erecek.

/resimler/2015-7/23/1749005402168.jpg

Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden sempozyuma katılacak olan ünlü sanatçılar tarafından yapılacak olan çalışmalarla Balıkesir´e toplam 8 eser kazandırılacak.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir olarak ilk defa ev sahipliği yapacak oldukları Uluslararası Mermer Heykel Sempozyumu ile tüm dünyaya mermer ihraç eden Balıkesir´in çok daha farklı ve pozitif tanıtımının yapılacağını belirtti.
Mermer, geçmişi M.Ö. 3000 yıla dayanan Prokennesos (Geyik Adası) M.Ö. 800 yıllarında mermerinden dolayı Cenevizliler tarafından ´parıldayan ışık´ anlamına gelen Mermer adını almıştır. Bugün Mar mara İlçesine, bölgeye ve denize ismini veren Marmara Adası merme rinden dolayı ün yapmıştır. Helenistik dönemden bugüne kadar birçok sanat yapısında Marmara Mermeri kullanılmıştır. Marmara Adası Saraylar Mahallesi yıllardır sanatın ve ticaretin merkezi olmuştur. Bugünde geçmişimize yakışır bir sanat ve kültür merkezi olması için daha önce Saraylar Belediyesi´nin düzenlediği Heykel Sempozyumlarının bir yenisi de bu yıl Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyesi Ortaklığı ile Uluslararası Mermer Heykel Sempozyumu olarak düzenleniyor. 24.07.2015 - 21.08.2015 tarihleri arasındaki sempozyumda, 4 Yerli Sanatçı (Prof. Ferit Özşen, Prof. Berika İpekbayrak, Doç. Bülent Çınar, Nilhan Seselan), Malkaz Tsiskadze (Gürcistan), Haik Tokmajya (Ermenistan), Susanne Paucker (Almanya) , Genti Tavanxhiu (Arnavutluk) isimli sanatçıların katılımı ile Marmara İlçesi Saraylar Mahallesinde gerçekleştirilecek.

Sempozyum boyunca yapılacak olan çalışmalarda Balıkesir iline toplam 8 yeni eser kazandırılacak olup, bu eserler Balıkesir´in çeşitli yerlerinde sergilenecek.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false