Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Marmara´da toplu sünnet şöleni

Marmara´da toplu sünnet şöleni

Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy´un girişimiyle Marmara İlçesine bağlı tüm mahallelerdeki çocuklara yönelik toplu sünnet şöleni gerçekleştirildi.

Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy´un girişimiyle Marmara İlçesine bağlı tüm mahallelerdeki çocuklara yönelik toplu sünnet şöleni gerçekleştirildi.

Marmara Belediye Başkanı Aksoy, toplu sünnet programında 100 çocuğun sünnet edildiğini açıkladı.

Sünnet Şöleni için düzenlenecek olan konser programı son günlerde yaşanan terör olayları sonucu iptal edilirken, program Saraylar Mahallesinde tüm şehitlerimiz için Mevlidi Şerif okutularak devam etti.

Sünnet çocuklarına Karagöz-Hacivat, ilizyonist gösterisi, Kur´an tilaveti ve tasavvuf müziği sunumları yapıldı.

Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, etkinlikte yaptığı konuşmada, ?Bildiğiniz üzere, 21 Ağustos tarihinde Saraylar Mahallemizde Marmara Belediyemizin Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte düzenleyeceği toplu sünnet şenliğimiz konser eşliğinde festival olarak planlanmıştı. Fakat ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen şehit haberleriyle, konser ve festival etkinliklerimizi iptal etmiş bulunmaktayız. Bölücü terör örgütü mensuplarına karşı, kahramanca savaşarak şehit düşen vatan evlatlarımızı buradan bir kez daha rahmetle anıyor, milletimize ve kederli ailelerine sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum.? diye konuştu.

Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Yine 22 Ağustos Cumartesi günü, Çanakkale-Biga yolunda geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Kübra Sönmez kızımıza Allah´tan rahmet, kederli ailesi ve tüm Saraylar halkımıza başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Bu akşam burada Toplu Sünnet programında, adalarımızın her mahallesinden sünnet olan evlatlarımızı, Peygamber Efendimiz (S.A.V.)´den bize kadar gelen ve dini vecibelerimizden olan sünnet amelini, İslam dinimizin bize öngördüğü şekilde ifa etmek ve kutlamak amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Diliyorum ki Mevlam çocuklarımızın böylesine önemli ve mutlu günlerde ve diğer mürvetlerinde buluşmayı nasip eylesin. Bu vesileyle, bu evlatlarımızın anne babalarına ve milletimize hayırlı evlatlar olmasını temenni ediyor, hepinize iyi akşamlar diliyorum.?

Gece semazen gösterisi, çocuklara hediyelerin dağıtılması ve toplu fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Etkinlikte, Marmara İlçe Kaymakamı Mustafa Duruk, Marmara Cumhuriyet Savcısı Sedat Kaşıgüzel ile Marmara İlçe Müftülüğü personeli de hazır bulundu.

Haber Merkezi

/resimler/2015-8/29/1451413338949.jpg



Anahtar Kelimeler: Marmara toplu sünnet şöleni
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli