Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Marmara´da 15 Temmuz Demokrasi Şöleni

Marmara´da 15 Temmuz Demokrasi Şöleni

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programı Marmara İlçesi´nde de gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programı Marmara İlçesi´nde de gerçekleştirildi.
Marmara ilçe halkının yanı sıra ilçeye bağlı kırsal mahallelerden gelen halkın yoğun katılımı ile Marmara Recep Gülmüş parkından başlayan kortej yürüyüşüne katılanlar kahramanlık türküleri eşliğinde yürürken, protokol üyeleri, siyasi partiler, dernekler, Marmara Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından bir araya getirilen bisikletçiler korteje eşlik etti.
Marmara Belediyesi önüne gelindiğinde, etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunması ile devam etti. Kur´an-ı Kerim tilavetinden sonra Marmara Çok Programlı Lisesi öğrencisi Mehmet Öztürk tarafından duygu dolu şiir okundu.
Protokol üyeleri ile siyasi parti temsilcilerinin günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptıktan sonra Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Marmara Kaymakamı Mehmet Tunç, vatandaşlara seslenerek günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptılar. Konuşmaların ardından, Ritmin Dansı Grubu kahramanlık türkülerine eşlik eden danslarını gerçekleştirirken, etkinliğe katılanlardan tam not aldılar.
16 Temmuz Pazar günü gecesi saat 00.13´ü gösterdiğinde tüm Türkiye´de olduğu gibi Marmara´da da tüm minarelerden eş zamanlı olarak salalar okundu. Tüyleri diken diken eden salanın ardından çeşitli şiirler okunup, Marmara İlçe Müftülüğü görevlileri tarafından Kur´an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.
Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yaptığı konuşma canlı olarak izlenildi. Sabah ezanının okunması ile son bulan program namazdan çıkan vatandaşlara ikramların yapılması ile sona erdi. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli