Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Marmarabirlikten, üreticilere gübre-zirai ilaç desteği

Marmarabirlikten, üreticilere gübre-zirai ilaç desteği

Türkiyenin zeytin devi Marmarabirlik, üreticinin zeytinini değerlendirmesinin yanında üretici ortaklarına gübre ile zirai ilaç dağıtımına da başlıyor.

Türkiye`nin zeytin devi Marmarabirlik, üreticinin zeytinini değerlendirmesinin yanında üretici ortaklarına gübre ile zirai ilaç dağıtımına da başlıyor.
Marmarabirlik, üreticiye kalan % 40 ürün bedeli ödemelerini daha önceden açıkladığı tarihten 1 hafta önce ödeyecek.
Ürün alım kampanyasını 10 Ocak 2014 tarihi itibariyle kapatan ve 128.5 milyon lira bedelle yaklaşık 40 bin ton zeytin alan Marmarabirlik, üreticiye olan % 40 oranındaki ürün bedeli ödeme takviminde düzenleme yaparak ödeme tarihini öne çekti. 
Ödeme takvimini öne çeken Marmarabirlik, aynı zamanda ortaklara gübre ve zirai ilaç dağıtımına başlıyor.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu`nun aldığı karar doğrultusunda bilgi veren Başkan Hidamet Asa, verimli bir kampanya dönemi geçirdiklerini, alınan ürün bedellerinin % 60`ını peşin olarak ödediklerini, geri kalan bakiye alacaklarını, daha önceki planlamaya göre Şubat`ın ilk haftasında yapılacak ilk ödemenin 31 Ocak`ta, Nisan ayında yapılacak son dilim ödemeyi de Mart ayı sonunda yapmaya karar verdiklerini söyledi.              
Müstahsile gübre desteği Ürün bedelleri ödenirken, diğer taraftan üretici ortaklara ayni kredi olarak, gübre ve zirai ilaç dağıtımına başlanacağını kaydeden Asa, yapılan gübre ve zirai ilaç dağıtımının, ortakların kooperatiflerine son 3 yılda teslim ettikleri ürün miktarına göre kilogram başına 30 kuruş olarak belirlendiğini, kredi alt limitin 600 lira, üst limitin ise 3 bin lira olduğunu bildirdi. Marmarabirlik`in üretici ortaklarının çıkarlarını korumak için var olduğunun altını çizen Asa, "Marmarabirlik üreticinin sigortasıdır, bu son kampanya da görüldüğü gibi, üreticisine sahip çıkmış ve piyasa koşullarında üreticisini ezdirtmemiştir. Bu nedenle üretici ortaklarımızın da kooperatiflerine sahip çıkmaları gerekir." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli