Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Marmarabirlik´ten ortaklarına çağrı

Marmarabirlik´ten ortaklarına çağrı

Gerçeğe yakın beyanda bulunun

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, zeytin üreticisi ortakların gerçeğe yakın beyanda bulanmalarını istedi.
Marmarabirlik´e bağlı 8 kooperetifte geçtiğimiz hafta başlayan rekolte beyan döneminin 1 haftalık süresi tamamlanırken, bugüne kadar 10 bin ton beyan alındı. Kampanya öncesi rekolte beyan konusunda uyarılarda bulunan Asa, ürün alımlarını kota uygulaması olmadan yapmak istiyoruz. Tabi ki, bunu belirleyen ortaklarımız oluyor.

Gerçeğe yakın beyan verilmezse, kota uygulaması kaçınılmaz olacaktır. Aslında kotayı koyan da, kotanın kalkmasını sağlayan da ortaktır.? dedi.
Asa, geçtiğimiz yıl ürün alımlarına değinerek, ?2017-2018 kampanyasında ortaklarımızdan 55 bin ton beyan alınmıştı. 50 bin ton ürün alım planıyla başladığımız kampanyada, 51 bin 500 ton ürün alımı gerçekleştirilmişti. Göreve geldiğimiz günden bugüne kota uygulaması yapılmıyor. Gerçekçi beyan verilmemesi durumunda kota uygulaması yapılmıyor? diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Buradan ortaklarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Gerçeğe yakın beyanda bulunun. Gerçekten uzak beyan verilmesi durumunda Marmarabirlik alım planından uzaklaşıldığı gibi, kısıtlama da kaçınılmaz olacaktır. Gerçek dışı verilen beyanların kurumumuzu plansızlığa ittiğini geçtiğimiz dönemlerden iyi biliyoruz. Ortaklarımızın özellikle bilmelerini isterim ki, 32 bin aktif ortağımız, 1 ton gerçek dışı beyanda bulunmuş olsa 32 bin ton alım planımız şaşmış olacaktır. Kota uygulaması olacaksa, ortaklarımızın 5 yıllık teslim ettiği ürünün ortalamasına göre kota belirlendiği için, geçmiş yıllarda ürün teslimatı yapmadıysanız, rekolte beyan miktarı kadar ürün verme hakkınız olmaz. Kısacası ne kadar ürün teslim ettiyseniz, o kadar ürün verme hakkınız olur.?
Marmarabirlik için alım planı ve stok durumunun çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Asa, ?Geçtiğimiz yıl üreticimize destek olmak adına 460 kalibre ürünü 4.10 TL´ye aldık. Aradan bir yıl geçmesine rağmen, bu kalibredeki ürün piyasada 2-3 TL´ye satılması Marmarabirlik´in elini kolunu bağladı. Aynı zaman da diğer firmalarla rekabet şansımızı azalttı. İnce dane konusunda geçtiğimiz yılda olduğu gibi Marmarabirlik´ten fedakarlık beklemesin. Eğer, Marmarabirlik zarar ederse, ürün alamayan, ürün bedellerini zamanında ödeyemeyen, ürün bedellerini kredi ile ödeyen, öz kaynakları faizlere giden, yatırım yapamayan ve sürekli zarar eden bir kurum haline gelir.? şeklinde konuştu.
Marmarabirlik´in ortaklarına daha çok destek verebilmesi için ayakta kalması gerektiğine de değinen Başkan Asa, ?2010 yılından bugüne ürün alımlarını kredi kullanmadan yaptık. Bu kampanya döneminde de asla kredi kullanmayacağız. Bu nedenle ortaklarımız bir yıllık kazancı değil, geleceğini düşünsün. 2018-2019 ürün alım kampanya dönemini el birliği ile aşacağımıza inancımız tamdır. Ortaklarımız bize önce inansın ve güvensin.? diyerek sözlerini tamamladı. Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli