Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Marmarabirlik´te Asa, güven tazeledi

Marmarabirlik´te Asa, güven tazeledi

289 delegenin katıldığı Genel Kurul´da oybirliği ile Başkan Hidamet Asa ile yola devam kararı alırken, birlik, beraberlik mesajları verildi.

 

Marmarabirlik´in 2016/2017 İş Yılı Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı.

 

Başköy Tesisleri´nde Başkan Hidamet Asa´nın tek listeyle girdiği Genel Kurul´da birlik yönetim kurulunun faaliyetleri, bütçe ve çalışma programı oybirliği ile kabul edildi.

289 delegenin katıldığı Genel Kurul´da oybirliği ile Başkan Hidamet Asa ile yola devam kararı alırken, birlik, beraberlik mesajları verildi.
Güven tazeleyen Başkan Hidamet Asa yaptığı konuşmada, delegelere kendilerine duyulan güven nedeniyle teşekkür etti. Asa, Marmarabirlik´te hedeflenen büyümenin istenilen düzeyde devam ettiğini, üretici ortaklara verilen sözlerin tek tek yerine getirilmeye çalışıldığına dikkat çekti.
Değişim, dönüşüm ve planlı büyüme hedefiyle yola çıktıklarını, "Önce Ortak" ortak odaklı çalışmalar yürüttüklerine dikkat çeken Asa, göreve geldikleri günden bugüne hizmet seferberliği başlatarak yeni bir vizyon belirlediklerini söyledi.
Başkan Asa, "64 yıllık geçmişi ile dünyanın en büyük sofralık siyah zeytin üreticisi olan Marmarabirlik Yönetim Kurulumuz olarak her dönem yeni projeler ve yatırımlarla siz değerli birlik temsilcilerimizin karşısına çıkmaktayız. Üreticimizin alın terinin emeğe dönüştüğünün en önemli göstergesinin 2017 Haziran ayında 17 milyon TL dağıtılan kar payıdır. Kar payı dağıtımının ortaklarımızın kurumlarını sahiplenmesine büyük katkı sağladığını görmekteyiz. Marmarabirlik tarihinde kendi öz kaynaklarıyla ilk defa kar payı dağıtımın bizim dönemimizde olması gurur vericidir. Burada en önemli sebebinin emeğe, üretene, çalışana saygı olduğunun bilinmesini isterim.? diye konuştu.
Marmarabirlik´in daha çok alan, daha çok satan bir kurum haline geldiğini belirten Başkan Asa, "Satışlarımızı ve kalite standartlarını arttırmak amacıyla büyük önem taşıyan AR-GE Şirketimiz faaliyete geçirilmiştir. Ulusal ve uluslararası piyasalarda rekabet edebilmemiz için sürekli kendimizi geliştirmek ve yenilemek durumundayız. Ayrıca Ekonomi Bakanlığı´nın Turquality Marka Destek Programına yaptığımız müracaatın kabul edilmesiyle beraber dünya genelinde bir marka olma yolunda sağlam adımlarla ilerlemekteyiz.? diye konuştu.
Asa, yeni projeleri hakkında da şu bilgileri verdi: ?Milli Savunma Bakanlığı ile yapmış olduğumuz protokolün bize anahtar rol görevi oluşturacağını düşünüyoruz. Hac ve Umre organizasyonu, belediyeler ve resmi kurumlara da ürün vermeyi amaçlıyoruz Üretici kazanırsa Marmarabirlik de kazanır ilkesiyle, üretici ortaklarımıza yapmış olduğumuz destekleri daha da artırmak istiyoruz. Ortaklarımızın üretim maliyetlerini düşürmek amacıyla yapacağımız yatırımla gübre ve zirai ilaç desteğinden sonra akaryakıt desteği de vermeyi hedeflemekteyiz."
Başkan Asa´nın konuşmasının ardından seçimlere geçildi. Asa, tek liste halinde gerçekleştirilen seçimde delegelerden güvenoyu alarak üçüncü dönem seçilmiş oldu.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Üyeleri; Hidamet Asa (İznik),Şevket Karagöz (Mudanya), Osman Bostancı (Gemlik), İsmail Acar (Genel Müdür), Kemal Dinç (Mürefte), Enis Edin (Edincik), İbrahim Sevim (Erdek) isimlerinden oluştu.

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Marmarabirlik güven tazeledi
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli