Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Marmarabirlik-Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği el ele

Marmarabirlik-Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği el ele

Tarım Kredi kooperatifleri tarafından zeytinci müstahsile verilen kredinin, teminatsız kredi şeklinde verilmesine başlandı.

Tarım Kredi kooperatifleri tarafından zeytinci müstahsile verilen kredinin, teminatsız kredi şeklinde verilmesine başlandı.
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ile Marmarabirlik arasında protokol yapıldı.
Her iki birlik arasında imzalanan protokole göre, zeytin üreticileri tarım kredi kooperatiflerinin, kredi ve tarımsal girdi olanaklarından yararlanabilecek.
Marmarabirlik ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği arasında bu yönde protokol imzalandı. Protokolü Marmarabirlik Yönetim Kurulu ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım imzaladı. Marmarabirlik`in Başköy`deki genel müdürlük binasında düzenlenen törende, Marmarabirlik yönetimince yapılan açıklamada, Marmarabirlik ve kooperatiflerin amacının her zaman ortaklarının menfaatini korumak, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ile imzalanan protokolün de bu amaca hizmet edeceği ileri sürülüp, Tarım kredi kooperatifleriyle işbirliği, finans desteğinin yanı sıra ürünlerimizin pazarlanması aşamasında da devam edecektir. Bu protokolün sağladığı koşullarla zeytin üreticilerinin önünün açılacağına değinildi.
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, son zamanlarda hükümetin tarıma verdiği desteklerin, özellikle faiz oranlarındaki açılımların, hem kendilerinin, hem de çiftçilerin önünü açtığını söyledi. 10 yıl öncesinde çiftçiye verilen kredi faizlerinin % 59`dan başlayıp, % 150`ye kadar ulaştığını belirten Yıldırım, verilen kredi miktarının da 1000-2000 lira arasında olduğunu hatırlattı. Oysa şimdi çiftçi başına verilen ortalama kredi miktarının 250 bin liraya ulaştığını, faiz oranlarının da % 0 ile % 9 arasında değiştiğini ifade etti. Hayvancılık ve sulama projelerinde oranın sıfır olduğunu kaydeden Bedrettin Yıldırım şöyle konuştu: "Geçmişte 20 üyemizi birbirine müteselsil kefil yapıyorduk. Bunu da kaldırdık, 2 kefile indirdik. Teminatsız kredinin önünü açtık. Başka bir şey daha yaptık, faizsiz kredinin önünü açtık. Vade farkını getirdik. Yeter ki çiftçilerimiz üretsin. Yeter ki Türkiye üretsin. Marmarabirlik üreticileri de bundan böyle bizden her çeşit ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Başta gübre olmak üzere, tarım araç gereçleri, akaryakıt, bitki koruma ürünleri, zirai ilaç, sigortacılık işlemleri, hayvan ihtiyaçları, damızlık ve besi danası ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Tarım kredi çiftçisine hangi şartlarda veriliyorsa, o şartlarda kullandırılacak. Hiç kimsenin kaygı ve şüphesi olmasın. Marmara`nın zeytinini dünyanın her noktasına ulaştırmak gibi bir görevimiz var bizim. Bunu yapmak zorundayız. Çinlilere zeytin yemeyi öğretebilsek, onlara zeytin yetiştiremeyiz" dedi.
Türk zeytinyağlarının Yunanistan`da, İtalya`da şişelenip, İtalyan ve Yunan zeytinyağı gibi piyasaya sürüldüğünü aktaran Yıldırım, "Bunun önünü açmanın yolu oralarda da bizim ofislerimizin olması. Tarım Kredi Kooperatifleri olarak Bulgaristan`daki bir şirketimizi bu alanda hizmete başlatacağız, Bosna`ya giriyoruz, Yani Avrupa Birliği`nin ortasında olacağız. Böylece bu güzel ürünler dünyanın her yerinde tüketiciye ulaştırılacak, bundan da en çok zeytin üreticileri karlı çıkacak" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false