Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Marmarabirlik seçimli genel Kurulu yapıldı

Marmarabirlik seçimli genel Kurulu yapıldı

Hidamet Asa başkanlığında tek listenin seçime girdiği genel kurulda mevcut yönetim Kurulu güven tazeledi.

Hidamet Asa başkanlığında tek listenin seçime girdiği genel kurulda mevcut yönetim Kurulu güven tazeledi.
Genel kurulda, Marmarabirlik tarihinde ilk kez bir kadın delege genel kurulda oy kullandı. Oy kullanan delegenin Marmarabirlik`in Erdek Delegesi Karşıyaka Beldesi Belediye Başkanı Ayşe Ertürk olduğu öğrenildi.

Kısa adı Marmarabirlik olan Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği`nin olağan genel kurulu, Bursa-Başköy Tesisleri`ndeki toplantı salonunda gerçekleştirildi. Genel kurulda, birlik yönetim ve denetim kurullarının faaliyetleri oybirliğiyle kabul edildi. Birliğin bütçesi dahil bütün maddeler yine oybirliğiyle geçti. Yönetim kurulu seçimlerine de Hidamet Asa başkanlığında, Refi Taviloğlu, Cengiz Sayın ve Hüseyin Peker`den oluşan tek listeyle gidildi. Birliğin genel müdürü İbrahim Minareci`nin doğal üyesi olduğu yönetim kurulu, kullanılan 248 geçerli oydan 241`ini aldı.
Denetim Kurulu üyeliklerine de Fevzi İpek ile Kemal Dinç yeniden seçildi. Önceki yılların aksine sakin geçen genel kurulda bir ilk de yaşandı.
Erdek delegeleri arasında yer alan ve aynı zamanda Erdek Karşıyaka Beldesi Belediye Başkan Yardımcısı olan Ayşe Ertürk, ilk kadın delege olarak birlik genel kuruluna katılmasıyla dikkat çekti.
Hidamet Asa, genel kurulda yaptığı konuşmada, geçen zeytin alım kampanyasına ilişkin bilgiler verdi. Zor bir yıl geçirildiğini belirten Asa, toplam 90 milyon lira tutarındaki ürün ödemelerini tamamladıktan sonra, 10 yıl aranın ardından üreticilere gübre yardımına başlandığını bildirdi. Asa, kredi limitini gübre alımıyla dolduran ortaklara ayrıca zirai ilaç alımlarında kullanılmak üzere ortak başına 500 lira kredi tahsis edildiğini müjdeledi.
Avans fiyatla ürün alımlarının önemine değinen Asa şunları kaydetti:
"Marmarabirlik`in yere sağlam basması ve piyasayı yönlendirmesi için avans fiyat ile alım büyük önem taşımaktadır. Birliğimiz her geçen gün büyümekte ve satışlarımız artmaktadır. İhracat yaptığımız ülke sayısı Kosova, Yunanistan, Rusya ve Çin ile birlikte 38`e çıkmıştır. 1 Kasım 2011-31 Mart 2012 tarihleri arasındaki 5 aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine göre ihracat miktarımızı yüzde 44 oranında arttırdık. Lira bazında yüzde 65, dolar bazında ise yüzde 40 oranında büyüme gerçekleştirdik. Toplam satış miktarımız 30 bin ton seviyelerine yükselmiştir. Bu yılki hedefimiz 35 bin tondur."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı